Pagalbos meldusi šešerių metukų mergaitė iš Gazos Ruožo žuvo | KaunoDiena.lt

PAGALBOS MELDUSI ŠEŠERIŲ METUKŲ MERGAITĖ IŠ GAZOS RUOŽO ŽUVO

Šešerių metukų Hind Rajab maldavo ją išgelbėti, kai jos šeimos automobilis buvo apšaudytas karo nusiaubtame Gazos mieste, o ji liko viena, išsigandusi ir sužeista, apsupta žuvusių artimųjų kūnų.

„Man taip baisu – sakė ji beviltiškai skambindama Palestinos Raudonajam Pusmėnuliui. – Prašau, pakvieskite ką nors, kad atvažiuotų manęs paimti.“

Tačiau po daugiau nei dvi savaites trukusių įnirtingų pastangų ją pasiekti, Hind kūnas šeštadienį buvo rastas kartu su jos giminaičių ir dviejų Raudonojo Pusmėnulio gelbėtojų, išsiųstų surasti mergaitės, kūnais.

Raudonasis pusmėnulis ir sveikatos ministerija „Hamas“ valdomame Gazos Ruože patvirtino šią liūdną žinią ir apkaltino Izraelio pajėgas.

Palestinos kovotojų grupuotė „Hamas“ paragino žmogaus teisių grupes ir tarptautinę bendruomenę užfiksuoti tai, ką ji pavadino „siaubingu nusikaltimu“.

Hind motina Wissam Hamada dėl jos mirties apkaltino „bedievius“ Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu, JAV prezidentą Joe Bideną „ir visus tuos, kurie susimokė prieš Gazą ir jos žmones“.

„Teismo dieną apkaltinsiu prieš Dievą tuos, kurie išgirdo mano dukters pagalbos šauksmus ir jos neišgelbėjo“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Hind atvejis sukaukė didžiulio dėmesio, o įvairios pagalbos agentūros perspėja, kad Izraelio karo su „Hamas“ našta sunkiai prislėgė vaikus ir šeimas.

Gazos Ruože vaikai žūva „nerimą keliančiu greičiu“, pranešė JT vaikų agentūra UNICEF.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Anonimas

Rusai ir zydai- nacijos, kurioms pranykus pasaulis tik plos.

vilnensis

Vienai tokiai. Taigi rašo, kad ji buvo ne viena, tiktai vienintelė, kuri kreipėsi pagalbos!

Tiek daug veikeju

reiskia susirupinima, o kur rezultatai,tukstanciai vaiku,moteru nuzudyti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS