Pamplonoje per šeštąjį bėgimą su buliais subadytas vienas žmogus | KaunoDiena.lt

PAMPLONOJE PER ŠEŠTĄJĮ BĖGIMĄ SU BULIAIS SUBADYTAS VIENAS ŽMOGUS

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste vienas žmogus buvo subadytas, o dar keli per plauką išsisuko antradienį per šeštąjį bėgimą su buliais, vykstant šių metų San Fermino festivaliui, pranešė pareigūnai.

Iš viso buvo sužeisti aštuoni žmonės, tarp jų – ispanas, kuriam bulius ragu pataikė į kairę pažastį, pranešė Navaros regiono vyriausybė. Iš pradžių medikai pranešė apie penkis nukentėjusiuosius.

Per antradienį vykusį bėgimą, trukusį kiek daugiau nei dvi minutes, bulius smogė jaunai moteriai į nugarą ir parbloškė ją ant žemės, o kitą bėgiką mestelėjo į orą.

Dar vieną bėgimo dalyvį bulius ragu užkabino už marškinėlių iš nugaros ir tempė jį kelis metrus.

Per visus šešis iki šiol įvykusios bėgimus buvo subadyti iš viso keturi žmonės. Trys iš jų nukentėjo pirmadienį.

Per rytinius bėgimus šimtai dalyvių, daugiausia vyrų, bėga priekyje ar greta šešių kovinių bulių 875 m ilgio trasa akmenimis grįstose Pamplonos gatvėse. Bėgimas baigiasi miesto koridos arenoje, kur galvijus vėliau tą pačią dieną nukauna profesionalūs matadorai.

Dalyvauti Pamplonos festivalyje, kurį išgarsino Ernesto Hemingway (Ernesto Hemingvėjaus) 1926 metų romanas „Fiesta: Ir pateka saulė“ (The Sun Also Rises), atvyksta dešimtys tūkstančių svečių. Po daug adrenalino suteikiančių rytinių bėgimų dalyviai likusią dieną ir naktį linksminasi vakarėliuose.

Per ankstesnį festivalį, surengtą 2019-aisiais prieš dvejų metų pertrauką dėl COVID-19 pandemijos, buvo subadyti aštuoni žmonės. Nuo 1910 metų Pamplonoje per bėgimus su buliais iš viso žuvo 16 žmonių; vėliausias mirtinas incidentas įvyko 2009-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

senis

kodėl tiek mažai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS