Patvirtino: karo nusikaltėlis išgėrė nuodingas chemines medžiagas | KaunoDiena.lt

PATVIRTINO: KARO NUSIKALTĖLIS IŠGĖRĖ NUODINGAS CHEMINES MEDŽIAGAS

  • 0

Preliminarūs tyrimai rodo, kad buteliuke, kurio turinį kroatų karo nusikaltėlis Slobodanas Praljakas (Slobodanas Praliakas) išgėrė per tarptautinio tribunolo posėdį ir neilgai trukus mirė, buvo nuodingos cheminės medžiagos, ketvirtadienį nurodė Nyderlandų prokuratūra

„Atliktas talpoje buvusios medžiagos pirminis tyrimas, ir viskas, ką galiu dabar pasakyti – kad talpoje buvo cheminės medžiagos, galinčios sukelti mirtį“, – interviu telefonu naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė prokurorė Marilyn Fikenscher (Marilin Fikenscher).

Per dramatišką incidentą Tarptautinio baudžiamojo tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TBTBJ) posėdžio metu S. Praljakas išgėrė skystį iš nedidelio buteliuko, kai buvo paskelbta apeliacinio proceso nutartis, patvirtinusi jam anksčiau paskirtą 20 metų laisvės atėmimo bausmę.

72 metų S. Praljakas buvo vienas iš šešių Bosnijos kroatų, kurių bausmes Hagoje posėdžiaujantis Tarptautinis baudžiamasis tribunolas buvusiai Jugoslavijai (TBTBJ) trečiadienį paliko galioti.

S. Praljako apeliaciją išnagrinėjusiems TBTBJ teisėjams paskelbus, kad laisvės atėmimo bausmė lieka galioti, jis piktai sušuko „Praljakas – ne nusikaltėlis. Aš atmetu jūsų verdiktą!“ ir kažko išgėrė iš mažo rudo buteliuko.

Nugabentas į ligoninę buvęs Bosnijos kroatų pajėgų vadas mirė.

S. Praljakas 2013 metais buvo nuteistas už įvairius nusikaltimus, tarp jų žudymus, persekiojimus ir deportavimus, praeito amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje Bosnijos kroatams mėginant susikurti atskirą valstybę.

Skrodimą atliks Nyderlandai

Buvusio Bosnijos kroatų pajėgų vado palaikų skrodimas bus atliktas artimiausiu metu, ketvirtadienį sakė Nyderlandų prokurorai.

„Palaikų skrodimas yra mūsų prioritetas... tai bus atlikta nedelsiant“, – naujienų agentūrai AFP sakė Nyderlandų prokuroro Hagostribunole atstovas Fransas Zonneveldas (Fransas Zoneveldas).

Nyderlandų prokurorai vėlai trečiadienį paviešino pranešimą, kuriame sako, kad jo mirties tyrimas „kol kas... bus sutelktas į suteiktą pagalbą nusižudyti ir Vaistų įstatymo pažeidimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS