Pietų Korėjoje – didžiausias per septynias savaites naujų COVID-19 atvejų prieaugis | KaunoDiena.lt

PIETŲ KORĖJOJE – DIDŽIAUSIAS PER SEPTYNIAS SAVAITES NAUJŲ COVID-19 ATVEJŲ PRIEAUGIS

Pietų Korėja trečiadienį pranešė, kad šalyje užfiksuotas didžiausias per septynias savaites koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejų prieaugis, kurį paskatino naujas protrūkis Seulo pakraštyje esančiame elektroninės prekybos sandėlyje, kilęs milijonams vaikų sugrįžus į mokyklas.

Pietų Korėja, pasaulyje laikoma sėkmingo koronaviruso epidemijos suvaldymo pavyzdžiu, skubiai ėmėsi papildomų priemonių užkirsti kelią naujiems ligos protrūkiams, gyvenimui šalyje grįžtant į normalias vėžes.

Tačiau trečiadienį pranešta, kad šalyje nustatyta 40 naujų COVID-19 atvejų, o bendras jų skaičius padidėjo iki 11 265. Dauguma naujų užsikrėtimo atvejų užfiksuota tankiai apgyvendintoje Seulo aglomeracijoje.

Tai didžiausias naujų COVID-19 atvejų prieaugis nuo balandžio 8 dienos, kai buvo užfiksuoti 53 užsikrėtimo atvejai.

Elektroninės prekybos firmos „Coupang“ sandėlyje Bučone, esančiame į vakarus nuo Seulo, nustatyti 36 COVID-19 atvejai, informavo Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai (KCDC).

„Įtariama, kad sandėlyje nebuvo laikomasi pagrindinių reglamentų“, – sakė sveikatos apsaugos viceministras Kim Gang-lipas (Kim Ganglipas).

„Jei darbo vietose nesilaikoma taisyklių, tai gali sukelti baisių padarinių – masinį užsikrėtimą“, – kalbėjo jis.

Tačiau pareigūnai sakė, jog masinio užsikrėtimo tikimybė yra menka.

Pietų Korėjoje buvo sušvelninti reikalavimai dėl fizinio atstumo, vėl atsidarė tokios įstaigos, kaip muziejai ir bažnyčios, o naujus sezonus anksčiau šį mėnesį pradėjo kai kurių sporto šakų atstovai, įskaitant beisbolininkus ir futbolininkus, nors varžybos kol kas vyksta be žiūrovų.  

Trečiadienį į klases sugrįžo daugiau nei 2 mln. moksleivių, tęsiant etapais vykdomą mokyklų atidarymą.

Kai kurioms praėjusią savaitę tiesioginį (kontaktinį) ugdymo procesą atnaujinusioms mokykloms vėl teko jį nutraukti, kilus nerimui dėl naujų COVID-19 atvejų jų rajonuose.

Pietų Korėja ankstyvuoju pandemijos etapu išgyveno vieną rimčiausių naujojo koronaviruso protrūkių ir tam tikru metu netgi buvo labiausiai epidemijos paveikta šalis po žemyninės Kinijos.

Nors šalis nebuvo įvedusi privalomo karantino, nuo kovo čia buvo laikomasi griežtų fizinio atstumo taisyklių, kurios drauge su masiniu gyventojų testavimu ir užsikrėtusių asmenų kontaktų nustatymu panaudojant šiuolaikines priemones, regis, padėjo jai suvaldyti epidemiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS