Plintant omikron, Danija ir Islandija praneša apie rekordinius COVID-19 atvejų skaičius | KaunoDiena.lt

PLINTANT OMIKRON, DANIJA IR ISLANDIJA PRANEŠA APIE REKORDINIUS COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUS

Danija ir Islandija pirmadienį pranešė apie rekordinius naujų COVID-19 atvejų skaičius, Europai dėl sparčiai plintančios koronaviruso omikron atmainos tampant pasaulio sergamumo ir mirštamumo „karštuoju tašku“.

Iki omikron pasirodymo abiejose šiose Šiaurės šalyse sergamumas buvo tarp mažiausių Europoje.

Per praėjusias septynias dienas visoje Europoje užregistruota daugiausiai COVID-19 ir mirties nuo šios ligos atvejų, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs duomenys.

Penkios šalys, kuriose pastarąsias septynias dienas užregistruota daugiausiai naujų užsikrėtimo atvejų, yra Europoje.

Danijoje per parą nustatomų naujų užsikrėtimo atvejų skaičius pirmą kartą viršijo 15 tūkst.: sveikatos apsaugos institucijos per 24 val. užregistravo 16 164 COVID-19 atvejus.

Nors hospitalizacijos atvejų taip pat daugėja, jų nėra tiek, kiek buvo per pandemijos bangą sausio mėnesį. Tai aiškinama pirmiausia skiepų suteikiama apsauga. Per pastarąsias 24 valandas šalyje nuo COVID-19 mirė tik septyni žmonės.

Pradiniai tyrimai taip pat rodytų, kad omikron variantas sukelia lengvesnę ligą nei ankstesnės koronaviruso atmainos, tokios kaip Indijoje pirmą kartą išaiškinta delta.

Kovodama su naujausia pandemijos banga pradėjus dominuoti omikron atmainai, Danija gruodžio viduryje uždarė kultūros objektus ir sutrumpino barų bei restoranų darbo valandas.

Islandijoje per pastarąsias 24 valandas taip pat užregistruotas rekordinis užsikrėtimo atvejų skaičius – 672. Iki gruodžio vidurio šalyje per parą niekada nebūdavo užregistruojama daugiau nei 200 atvejų.

Pernai per rudeninę pandemijos bangą Islandijoje būdavo užregistruojama ne daugiau kaip po 100 užsikrėtimo atvejų per parą.

Tuo metu Norvegijoje omikron atmaina jau ėmė dominuoti sostinėje Osle.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Lietuvis

Paskaitai agrastų diena tai pagalvoji kad pasaulio pabaiga atėjo paskaitai CNN ar BBC ir supranti kad agrastų diena ištisai meluoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS