Po teroristinio išpuolio Maskvoje 97 žmonės tebegydomi ligoninėse | KaunoDiena.lt

PO TERORISTINIO IŠPUOLIO MASKVOJE 97 ŽMONĖS TEBEGYDOMI LIGONINĖSE

Praėjus trims dienoms po teroristinio išpuolio Maskvos koncertų salėje, ligoninėse vis dar gydomi 97 žmonės, pirmadienį pranešė Maskvos regiono sveikatos apsaugos administracijos vadovė.

Pacientai išsibarstę po sostinės ir Maskvos srities ligonines, sakė Liudmila Bolatajeva.

Rusijos naujienų agentūrų duomenimis, jų patirti sužalojimai – įvairaus sunkumo.

Naujausiais Rusijos valdžios duomenimis, per penktadienio vakaro išpuolį žuvo 137 žmonės ir daugiau kaip 180 buvo sužeista. Neatmetama, kad sudegusios salės griuvėsiuose bus rasta daugiau kūnų.

Keturi ginkluoti vyrai prieš roko muzikos koncertą renginių centre „Crocus City Hall“ be atrankos šaudė į lankytojus. Sekmadienio vakarą jie buvo pristatyti į Maskvos teismą ir uždaryti į areštinę. Ant vyrų veidų matėsi sužalojimai, kaip įtariama, tai gali būti kankinimų pėdsakai.

Pasak žiniasklaidos, pirmadienį gedintieji vis dar dėjo gėles prie improvizuoto memorialo šalia „Crocus City“ tvoros.

Atsakomybę už išpuolį prisiėmė teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“, apie tai paskelbusi kelis pranešimus.

Vakarų saugumo institucijos ir ekspertai šį pareiškimą laiko patikimu ir įtaria, kad už išpuolio slypi IS atšaka „Islamo valstybės Chorasano provincija“ (ISPK).

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užsiminė apie Ukrainos sąsajas su išpuoliu, tačiau nepateikė jokių įrodymų. Jis taip pat teigė, kad išpuolio vykdytojai bandė bėgti Ukrainos kryptimi. Ukraina griežtai neigia bet kokią savo atsakomybę dėl išpuolio.

Maskvos koncertų salėje – didžiulis išpuolis

Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS