Policija: į Bakingamo rūmų teritoriją mesta šratinio šautuvo šovinių, sulaikytas vyras | KaunoDiena.lt

POLICIJA: Į BAKINGAMO RŪMŲ TERITORIJĄ MESTA ŠRATINIO ŠAUTUVO ŠOVINIŲ, SULAIKYTAS VYRAS

Londono policija antradienį vakare sulaikė vyrą, metusį kelis daiktus, tikriausiai šratinio šautuvo šovinius, į Bakingamo rūmų teritoriją.

Incidentas įvyko maždaug 19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku, likus kelioms dienoms iki karaliaus Charleso III (Karolio III) karūnacijos dalyvaujant karališkiesiems asmenims ir lyderiams iš viso pasaulio.

Policija nurodė, kad minimas vyras priėjo prie rūmų teritorijos vartų į teritoriją metė kelis daiktus. Jis buvo sulaikytas dėl įtarimų turint ginklą. Vėliau, imantis atsargumo priemonių, kontroliuojamomis sąlygomis buvo susprogdintas įtartinas krepšys.

Londono policijos vyriausiasis inspektorius Josephas McDonaldas (Džozefas Makdonaldas) pareiškime nurodė: „Pareigūnai ėmėsi iškart sulaikyti vyrą... Nebuvo pranešimų apie jokius paleistus šūvius ar sužeistus pareigūnus bei visuomenės narius... Tyrimas tęsiamas.“

Britų žiniasklaida pranešė, kad nei 74 metų Charleso III, nei jo 75 metų žmonos karalienės konsortės Camillos (Kamilos) rūmuose tuo metu nebuvo.

Bakingamo rūmų pareigūnai atsisakė komentuoti.

Į Bakingamo rūmus vedantis Malas rengiantis šeštadienį įvyksiančiai karūnacijai – pirmai Britanijoje per 70 metų – yra uždarytas eismui.

Per karūnaciją tūkstančiai karių dalyvaus procesijoje nuo Bakingamo rūmų iki Vestminsterio abatijos. Tikimasi, kad ją stebės didžiulės minios.

Saugumo operacija „Auksinis rutulys“ procesijai į abatiją ir iš jos apsaugoti yra viena didžiausių pastaraisiais metais. Jai bus pasitelkti snaiperiai ant stogų, slapta dirbantys pareigūnai, metalo detektoriai, apmokyti šunys, o virš Londono centro bus nustatyta neskraidymo zona.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS