Praeivių akivaizdoje žiauriai išprievartauta baltarusė: pro šalį ėję žmonės nė nereagavo | KaunoDiena.lt

PRAEIVIŲ AKIVAIZDOJE ŽIAURIAI IŠPRIEVARTAUTA BALTARUSĖ: PRO ŠALĮ ĖJĘ ŽMONĖS NĖ NEREAGAVO

  • 62

Lenkijos sostinėje baltarusė Lizaveta buvo žiauriai užpulta ir išprievartauta ir vėliau ligoninėje mirė. Vietos žiniasklaida praneša, kad nors moteris buvo užpulta praeivių akivaizdoje, į užpuoliko veiksmus niekas nereagavo.

Kaip buvo skelbta anksčiau, išprievartavimas įvyko ankstų vasario 25 d. rytą Varšuvos centre. 25-erių baltarusę kaukėtas vyras užpuolė einančią namo.

Daugiabutyje užpuolikas išsitraukė peilį, sugriebė ją ir nutempė prie lauko vartų, skelbia „unn.ua“. Vyras moterį smaugė ir nuplėšė jos drabužius. Visas incidentas truko kelias minutes. Tada užpuolikas moterį nutempė į kaimyninį daugiabutį, kur ją išprievartavo.

Pakeliui vyras išmėtė iš jos pagrobtus daiktus, įsėdo į tramvajų ir nuvažiavo.

Kaip teigia lenkų portalas „TVN.24“, užpulta moteris grįžo iš susibūrimo ir, kaip teigiama, tapo atsitiktine auka.

Namo kameros užfiksavo, kad įvykį matė praeiviai, tačiau pro šalį ėję žmonės į užpuoliko veiksmus  nereagavo, pranešė Lenkijos leidinys fakt.pl.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip dvi merginos eina šaligatviu, jos kažką šaukė, bet užpuoliko tai nesustabdė. Užfiksuota ir pora, bet jie taip pat tiesiog praėjo.

Reagavo tik į rytinę pamainą besiruošiantis apsaugininkas. Nuoga ir sąmonės netekusi moteris keliasdešimt minučių gulėjo viena. Ji sunkios būklės nuvežta į ligoninę, kur vėliau ir mirė.

Įtariamasis buvo sulaikytas vėliau tą pačią dieną. 23-ejų metų vyras, įvardijamas Dorianu S., sulaikomas nesipriešino. Pažymima, kad vyras slėpėsi savo bute.

Policininkai pridūrė, kad per kratą jo bute aptiko knygų kriminalinėmis temomis. „TVP.info“ duomenimis, sulaikytasis turi problemų su narkotikais.

Už nusikaltimą vyrui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Atminimo žygis Varšuvoje

Baltarusių politikė ir žmogaus teisių aktyvistė Sviatlana Cichanouskaja savo internetiniame puslapyje paskelbė apie eitynes prieš smurtą, skirtas mirusiai moteriai atminti.

„Praėjusią savaitę Varšuvoje įvyko tragedija. Baltarusė Lizaveta mirė – gydytojai negalėjo išgelbėti jos gyvybės po žiauraus išpuolio, išžaginimo ir pasikėsinimo pasmaugti“, – rašoma pranešime.

Eitynės prieš smurtą, pavadinimu „Jos vardas buvo Liza“, vyks Varšuvoje kovo 6 d. Renginys prasidės 18 val. Żurawia g. 47 – kur įvyko žiaurus nusikaltimas. Organizatoriai ragina dalyvius rengtis juodai.

„Deja, negalime sugrąžinti Lizos į gyvenimą. Bet mes galime būti jos balsu, visų smurtą patyrusių moterų balsu. Nes tyla nėra išeitis. Mieli draugai, jei gyvenate Varšuvoje arba galite aplankyti miestą kovo 6 d., dalyvaukite žygyje. Kartu pagerbkime Lizos atminimą ir aiškiai parodykime, kad netoleruojame smurto. Kaip rašo žygio organizatoriai: „Lizaveta vaikščiojo viena. Dabar visi turime eiti kartu“, – rašė S. Cichanouskaja.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

Taigi taigi

Mūsiškė besikeikianti ir besikoliojanti Kremliaus šunauja tapo putiniškos unitazinės kultūros nešėja bei skleidėja. Jų svajonė, sprendžiant iš komentarų, kartu su Putino zzzasrancais prievartauti ir žudyti Ukrainoje. Svajonių viršūnė, apie kurią viešai nedrįsta kalbėti, pasižymėti vykdant "specialiąją operaciją" ir užsitarnauti Rusijos Sovietinių Ubagų Federacijos didvyrio vardą bei iš Putino rankų gauti didvyrio žvaigždę.

onute

Sakot cikanovka išvažiuos PagaLVOKIT PRASTA BOBA BANDITO ŽMONELĖ TAMPA LIETUVOS KARALIENĖ KUR JUS MATĖT TOKI ČIUDA NET PREZAS LIETUVOS ARBATYTĖS KVIEČIA SVARBIUS REIKALUS APTARIA PRAŠAU KOKS STEBUKLAS BOBAI IVYKO KUR JIN VAŽIUOS KUR DAR TOKIU ASILU ŠALI RASIT

to Taigi taigi

Tu gaidy pats didžiauses zzzasrancas esi užveistas lietuvoje Ir kiek tu gaiduk nerašai bet niekas taves nepalaiko nebent eitum rudnosiuk i delfi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS