Prancūzijoje per šaudynes mečetėje sužeisti 8 žmonės | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE PER ŠAUDYNES MEČETĖJE SUŽEISTI 8 ŽMONĖS

  • 0

Pietų Prancūzijos mieste Avinjone aštuoni žmonės, tarp jų mergaitė, buvo lengvai sužeisti per šaudymą prieš vietos mečetės, pranešė prokuratūra.

Vis dėlto pareigūnai sakė, kad šis incidentas nėra teroro išpuolis.

Kaip rodo preliminarūs duomenys, apie 22 val. 30 min. vietos (23 val. 30 min. Lietuvos) laiku mažiausiai du vyrai išlipo iš automobilio netoli mečetės ir pradėjo šaudyti, sakoma prokuratūros pranešime. Vienas jų buvo ginkluotas šrautiniu šautuvu.

Nei vieno iš nukentėjusiųjų sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia, pridūrė pareigūnai.

"Remiantis tuo, ką sužinojom šį vakarą, taikinys buvo ne mečetė. Tai nesusiję su faktas, kad (incidentas) įvyko toje pačioje gatvėje, kur įsikūrusi religinė įstaiga", - pažymėjo prokurorai ir atmetė terorizmo galimybę.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad automobilyje buvo keturi vyrai, visi prisidengę veidus gobtuvais.

Bylą tiria kriminalinių nusikaltimų skyrius.

Praeitą ketvirtadienį Paryžiaus pietryčiuose vienas vyras mėgino rėžtis į maldininkus Paryžiaus pietrytiniame priemiestyje Kretėjuje.

Automobilį vairavęs schizofrenija sergantis 43 metų armėnas visureigiu rėžėsi į mečetę saugančias užtvaras, o tada, kiek pavažiavęs, atsitrenkė į eismo saugumo salelę.

Vienas tyrimui artimas šaltinis nurodė, kad įtariamasis išsakė „painių pastabų“ apie virtinę džihadistų atakų Prancūzijoje, nuo 2015 metų nusinešusių 239 žmonių gyvybes.

Prancūzijos musulmonų bendruomenė jaučia padidėjusią grėsmę po liepos 19 dieną Londone įvykdyto išpuolio. Tąsyk užpuolikui nukreipus mikroautobusą į maldininkus prie Finsberio parko mečetės žuvo vienas žmogus, dar 11 buvo sužeisti.

Po incidento Paryžiuje kai kurie musulmonų pareigūnai ragino valdžią "sustiprinti maldos vietų apsaugą".

Paryžiaus policijos komisaras irgi dar kartą paragino musulmonų maldos vietas saugančius pareigūnus būti budrius.

GALERIJA

  • Prancūzijoje per šaudynes mečetėje sužeisti 8 žmonės
  • Prancūzijoje per šaudynes mečetėje sužeisti 8 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS