Prancūzijos prezidentas E. Macronas surengs pirmąjį rinkimų kampanijos mitingą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS E. MACRONAS SURENGS PIRMĄJĮ RINKIMŲ KAMPANIJOS MITINGĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) šeštadienį surengs savo perrinkimo kampanijos pirmąjį mitingą, likus vos savaitei iki balsavimo ir jo ultradešiniųjų pažiūrų varžovei Marine Le Pen (Marin Le Pen) mažinant iš pradžių atrodžiusį neįveikiamą atotrūkį.

Centristinių pažiūrų E. Macronas apie savo siekį būti perrinktam oficialiai paskelbė paskutinę minutę ir pastaruoju metu buvo smarkiai susitelkęs į karą Ukrainoje, užsiimdamas diplomatija Eliziejaus rūmuose. Tuo metu M. Le Pen važinėjo po šalį ir stengėsi pabrėžti opias problemas, įskaitant gyventojų perkamosios galio mažėjimą.

Prezidento rinkimų pirmasis ratas vyks balandžio 10-ąją, o antrasis, jeigu jo prireiks – balandžio 24-ąją.

Apklausos rodo, kad M. Le Pen beveik neabejotinai pateks į antrąjį turą ir sumažins populiarumo atotrūkį nuo E. Macrono prieš galutinį balsavimą.

E. Macrono mitingas prasidės 14 val. 30 min. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku didžiuliame 35 tūkst. vietų uždarame stadione „La Defense Arena“, kuriame paprastai vyksta regbio rungtynės ir roko koncertai. Šis renginys laikomas svarbia galimybe prezidentui susigrąžinti iniciatyvą per rinkimų kampaniją.

Jo padėjėjai sakė, kad E. Macronas ruošiasi labiau „fiziniam“ pasirodymui negu yra įprasta per tokius renginius.

Prezidento kalba savo šalininkams truks valandą ar ilgiau, pridūrė jo štabas.

Šeštadienį paskelbta naujausia sociologinių tyrimų agentūra ELABE rodo, kad M. Le Pen per antrąjį turą gali gauti 47 proc. balsų, bet E. Macronas tikriausiai laimės rinkimus gavęs apie 53 proc. balsų

Tačiau žinant, kad šis skirtumas neviršija apklausos paklaidos ribų, neatmestina, jog M. Le Pen gali pavykti išplėšti netikėtą pergalę.

„Žinoma, Marine Le Pen gali laimėti“, – ketvirtadienį dienraščio „Le Parisien“ paskelbtame interviu sakė buvęs E. Macrono premjeras Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas).

E. Philippe'as, remiantis E. Macroną, pridūrė: „Jeigu ji laimės, padėtis šalyje rimtai pasikeis... Jos programa yra pavojinga.“

Galimas Macrono pralaimėjimas?

M. Le Pen, pralaimėjusi E. Macronui per 2017 metų rinkimų antrąjį turą, pastaraisiais metais stengėsi susikurti nuosaikesnės veikėjos įvaizdį. Šias jos pastangas lengvino faktas, kad ultradešinioji stovykla įgijo kitą kandidatą – Ericą Zemmourą (Eriką Zemūrą).

Nors E. Zemmouras gali atimti balsų iš M. Le Pen per pirmąjį ratą, jo radikalesnės nuostatos imigracijos ir islamo klausimais sudarė įspūdį, kad jo varžovė yra artimesnė pagrindinės srovės politikai.

„Mes tai jaučiame šalyje – kampanijai baigiantis stebima didelė dinamika, stiprėja viltis“, – penktadienį sakė M. Le Pen, lankydamasi Prancūzijos rytuose.

„Žmonės sako, kad Emmanuelio Macrono automatinis perrinkimas pasirodė esąs melagiena. Visiškai įmanoma įveikti Emmanuelį Macroną ir radikaliai pakeisti šios šalies politiką“, – teigė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Putino

skonio,varliukas.

Hihi

Kas tas makaronas???

Algimantas

Macronas nestovi už Prancūziją? Žinote ką geriau už Macron? Tai gal eikit į patarėjus Prancuzijoje dirbti ir po kelių metų šalis suklestės...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS