Prie Filipinų – 7 balų žemės drebėjimas | KaunoDiena.lt

PRIE FILIPINŲ – 7 BALŲ ŽEMĖS DREBĖJIMAS

Galingas 7 balų žemės drebėjimas ketvirtadienį supurtė vandenyno dugną prie Filipinų pietinės pakrantės, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Kol kas negauta jokių pranešimų apie žalą, taip pat nebuvo paskelbtas cunamių pavojus.

Požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 20 val. 23 min. vietos (14 val. 23 min. Lietuvos) laiku, nurodė USGS. Jų epicentras buvo maždaug už 310 km į pietryčius nuo Davao miesto pagrindinėje pietinėje Mindanao saloje, o židinys glūdėjo 95 km gylyje.

Mindanao pietuose esančio Chosė Abad Santoso miesto gyventojai sakė, kad po žemės drebėjimo buvo apie 15 minučių dingusi elektra, bet kitokios žalos neužfiksuota, naujienų agentūrai AFP nurodė vietos policijos vadas kapitonas Glabynarry Murillo (Glabinaris Muriljas).

„Iš aukštai policijos skyriuje matėme, kaip daugelis gyventojų išbėga į lauką, – pasakojo G. Murillo. – Mes irgi išbėgom, nes policijos skyrius yra trijų aukštų pastatas.“

Filipinų vulkanologijos ir seismologijos institutas perspėjo dėl galimų pakartotinių smūgių, bet nurodė, kad didesnės žalos nesitikima.

„Jis buvo plačiai juntamas, nes šis žemės drebėjimas buvo stiprus, bet jis įvyko taip giliai, kad infrastruktūros nesugadins, nes buvo gana toli [nuo salos]", – radijui DZBB sakė instituto direktorius Renato Solidumas (Renatas Solidumas).

Filipinai, patenkantys į Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, dažnai patiria žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS