Prie JAV Kapitolijaus žuvo vyras, kuris automobiliu įvažiavo į barikadą ir šaudė į orą | KaunoDiena.lt

PRIE JAV KAPITOLIJAUS ŽUVO VYRAS, KURIS AUTOMOBILIU ĮVAŽIAVO Į BARIKADĄ IR ŠAUDĖ Į ORĄ

Netoli JAV Kapitolijaus pastato ankstų sekmadienį žuvo vyras, kuris automobiliu įvažiavo į barikadą ir paleido šūvių į orą, pranešė policija.

JAV Kapitolijaus policijos pareiškime nenurodoma vyro tapatybė ir nekalbama apie galimus jo motyvus.

Šiuo metu Kongresas atostogauja, o policija teigė, kad „neatrodo, jog šis vyras būtų taikęsis į kokius nors Kongreso narius“.

Netoli JAV Kapitolijaus yra ir Aukščiausiasis Teismas, vis dar aptvertas apsauginėmis tvoromis po skaldančio sprendimo dėl abortų.

Incidentas įvyko išaugus įtampai, o socialiniuose tinkluose padaugėjus grasinimų po to, kai iš buvusio prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) rezidencijos Floridoje per reidą buvo paimtos kelios dėžės slaptų vyriausybės dokumentų.

Policijos pranešime teigiama, kad vyras netrukus po 4 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku automobiliu rėžėsi į barikadą ties Rytų Kapitolijaus gatvės ir 2-osios gatvės sankirta.

„Kol tas vyras išlipo iš automobilio, šį apėmė liepsnos, – sakoma pareiškime. – Tada tas vyras paleido kelis šūvius į orą.“

Kai pareigūnai, reaguodami į šūvių garsus, prisiartino prie vyro. Jis nusižudė.

Daugiau niekas nenukentėjo.

Tyrimui dėl šio vyro vadovauja sostinės policijos departamentas.

JAV Kapitolijaus policijos viršininkas Thomas Mangeris (Tomas Mangeris) sakė, kad pareigūnai laukia, kol apie žūtį bus pranešta vyro artimiesiems.

„Mes žinome, kad šis asmuo per pastaruosius maždaug 10 metų turėjo kriminalinę praeitį“, – Th. Mangerį cituoja leidinys „Politico“.

„Tačiau šiuo metu nėra nieko, kas jį sietų su kuo nors čia, Kapitolijuje“, – teigė pareigūnas.

Pernai užpuoliko automobiliui prasiveržus pro apsaugą prie JAV Kapitolijaus komplekso Vašingtone, žuvo vienas ir buvo sužeistas dar vienas Kapitolijaus policijos pareigūnas.

Užpuoliko automobiliui galiausiai įsirėžus į užtvarą, jis iš jo iššoko ir grasindamas peiliu puolė pareigūnus, o šie jį nušovė. Per išpuolį žuvo policijos veteranas Williamas Evansas (Viljamas Evansas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ž l u n g a JANKIŲ era,

ir tai patvirtina gyvenimas , jog iš VISUOMENĖS tarpo-- pirmiausia išnyks GOBŠUOLIAI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS