Prie Maltos krantų išgelbėti 69 migrantai | KaunoDiena.lt

PRIE MALTOS KRANTŲ IŠGELBĖTI 69 MIGRANTAI

  • 1

Prie Maltos krantų sekmadienį buvo išgelbėti palaikiu mediniu laivu plaukę 69 migrantai, pranešė karinis jūrų laivynas.

Dar 49 migrantai tebėra jūroje laukdami, kol kuri nors šalis leis jiems išsilaipinti.

Migrantai pasiuntė nelaimės signalą būdami maždaug 117 jūrmylių (217 km) atstumu į pietvakarius nuo Maltos. Jiems į pagalbą buvo nusiųstas Maltos karinio jūrų laivyno laivas.

Tuo tarpu vokiečių nevyriausybinė organizacija „Sea-Eye“ pranešė, kad jai priklausantis gelbėtojų laivas gavo pranešimą apie dar vieną į nelaimę patekusį laivą su 24 migrantais.

Su Vokietijos vėliava plaukiojančiame „Sea-Eye“ laive jau yra 17 migrantų iš Vakarų Afrikos, šeštadienį išgelbėtų tarptautiniuose vandenyse prie Libijos pakrantės.

Tuo tarpu su Nyderlandų vėliava plaukiojantis laivas "Sea-Watch" pranešė gruodžio 22 dieną išgelbėjęs 32 migrantus, tarp jų tris mažus vaikus, tris paauglius, keliaujančius be globėjų, ir keturias moteris iš Nigerijos, Libijos ir Dramblio Kaulo Kranto.

Italija, Malta, Ispanija ir Nyderlandai atsisakė įsileisti „Sea-Watch“ esančius migrantus. Tačiau keli Vokietijos miestai pasisiūlė juos priimti.

Kaip skelbia Tarptautinė migracijos organizacija (IOM), nuo šių metų pradžios š viso žuvo daugiau kaip 1 300 migrantų, mėginusių pasiekti Italiją ar Maltą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

SIAUBAS: "Dar 49 migrantai tebėra jūroje laukdami, kol kuri nors šalis leis jiems išsilaipinti" - grąžinkit juos ATGALIOS!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS