Prie Šri Lankos krantų skęsta gaisrą patyręs krovininis laivas | KaunoDiena.lt

PRIE ŠRI LANKOS KRANTŲ SKĘSTA GAISRĄ PATYRĘS KROVININIS LAIVAS

Didelį gaisrą patyrusiam konteinerių laivui, kuris jau sukėlė didžiausią Šri Lankoje jūrų ekologinę katastrofą, trečiadienį kilo grėsmė nuskęsti, o jo kuro talpyklose tebėra keli šimtai tonų naftos, pranešė karinis jūrų laivynas.

Laivas „X-Press Pearl“, gabenęs šimtus tonų chemikalų ir plastikų, degė 13 dienų ir buvo matomas nuo salos krantų, kol antradienį gelbėtojams pagaliau pavyko užgesinti liepsnas.

Manoma, kad gaisras sunaikino beveik 1 500 konteinerių.

Didžiulis plastiko šiukšlių kiekis jau užplūdo paplūdimius, o valdžia dabar baiminasi dar didesnės nelaimės, jei šio Singapūre registruoto laivo kuro bakuose esančios 278 tonos naftos ir 50 tonų dujų patektų į Indijos vandenyną.

Trečiadienį buksyrais buvo bandoma nutempti laivą tolyn į jūrą, kad būtų išvengta dar didesnės žalos jūrų gyvūnijai ir augalijai, o karinio jūrų laivyno atstovas Indika de Silva sakė, kad laivui „gresia realus pavojus nuskęsti“.

AFP fotografas matė, kad laivūgalis paniro po vandeniu.

Šri Lankos pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl gaisro ir jūrų taršos. Policija pranešė, kad jau apklausti laivo kapitonas ir vyriausiasis inžinierius – abu Rusijos piliečiai – taip pat ir dar vienas asmuo. Visiems jiems neleidžiama išvykti iš šalies.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kas

ljei ne tos pacios korporacijos tersia planeta o bidartistas su sizofrenike tumberg nori suvaidint dievybe kai reikia tik neterst o gamta pati apsivalys,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS