Prieš Prancūzijos prezidentą rengtas išpuolis: sulaikyti šeši įtariamieji | KaunoDiena.lt

PRIEŠ PRANCŪZIJOS PREZIDENTĄ RENGTAS IŠPUOLIS: SULAIKYTI ŠEŠI ĮTARIAMIEJI

Prancūzijos vyriausiosios vidaus saugumo valdybos darbuotojai atliko kratas pas šešis žmones, kurie, kaip įtariama, rengė išpuolį prieš šalies prezidentą Emmanuelį Macroną. Tai antradienį pranešė televizijos kanalas BFM.

„Per kratas pas žmogų, kuris greičiausiai vadovavo šiai grupuotei, rastas 45-ojo kalibro pistoletas ir granatų sprogdiklių“, - sakoma televizijos kanalo pranešime, kuriame pažymima, jog tai - „tik pirmieji duomenys apie kratas“.

Gautomis žiniomis, sulaikytųjų amžius - nuo 20 iki 60 metų. Tarp jų - viena moteris. Jie visi jau buvo žinomi policijai ir specialiosioms tarnyboms kaip kraštutinės dešiniosios ideologijos šalininkai.

Kaip sakė žurnalistams informuoti šaltiniai, „kol kas nėra tikslių duomenų apie sulaikytųjų planus organizuoti akciją prieš Prancūzijos prezidentą“. Tačiau specialiųjų tarnybų darbuotojams akivaizdu, kad „šie veiksmai turėjo būti smurtiniai“.

Ekstremistų sulaikymo operacija buvo surengta antradienio rytą Izero, Ilio ir Vileno bei Mozelio departamentuose. Paryžiaus prokuratūra pradėjo parengtinį tyrimą sulaikytiesiems, kurie įtariami nusikalstamos teroristinės grupuotės sudarymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS