Prokurorai sieks mirties bausmės Teksaso šaudynių įtariamajam | KaunoDiena.lt

PROKURORAI SIEKS MIRTIES BAUSMĖS TEKSASO ŠAUDYNIŲ ĮTARIAMAJAM

  • 2

Teisėsaugos pareigūnai sieks mirties bausmės 20 gyvybių nusinešusių Teksaso šaudynių El Pase įtariamajam, sekmadienį pranešė vietos apygardos prokuroras.

„Mes sieksime mirties bausmės“, – spaudos konferencijoje sakė prokuroras Jaime Esparza (Džeimis Esparza).

Šaudynes El Pase įvykdė užpuolikas, kurį žiniasklaida įvardija kaip 21-erių baltąjį Patricką Crusiusą (Patriką Krasiusą) iš Aleno Teksase.

Vakarinės Teksaso dalies prokuroras Johnas Bashas (Džonas Bašas) sakė, kad šaudynes svarstoma inkriminuoti kaip „vidinio terorizmo“ atvejį.

„Su partneriais mes vykdome metodinį tyrimą, kruopštų tyrimą ir siekiame pareikšti federalinius kaltinimus dėl neapykantos nusikaltimų (...) ir ginklų naudojimo nusikaltimų, dėl kurių gresia mirties bausme“, – kalbėjo prokuroras.

"Mes taip pat traktuojame tai kaip vidaus terorizmo atvejį, turime įstatymu apibrėžtą apibrėžimą ir (...) tai jį atitinka“, – teigė pareigūnas.

„Padarysime tai, ką darome su visais teroristais šioje šalyje, tai yra užtikrinsime jam greitą ir tikrą teisinguma“, – pridūrė jis.

P. Crusiusas išpuolį įvykdė sausakimšame „Walmart“ prekybos centre, jame tuo metu buvo nuo tūkstančio iki trijų tūkstančių pirkėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Na jau dabar Human Right Watch užsiklyks, o Linkevičius pareikš jankiams protestą Lietuvos vardu. Europoj kils milžiniškos antiamerikietiškos demonstracijos.

...

Kaži, mūsų kriuksius jau protesto notą jankiams išsiuntė?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS