R. T. Erdoganas nebeseka D. Trumpo tviterio žinučių | KaunoDiena.lt

R. T. ERDOGANAS NEBESEKA D. TRUMPO TVITERIO ŽINUČIŲ

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pareiškė nebesekantis Donaldo Trumpo tviterio žinučių.

„Kai pasižiūrime į D. Trumpo tviterio žinutes, nebesuprantame jų. Nebegalime jų sekti“, – lėktuve iš Baku Turkijos žurnalistams sakė R. T. Erdoganas, jo komentarą citavo dienraštis „Hurriyet“.

Praėjusią savaitę po to, kai JAV iš Sirijos pasienio zonos patraukė 1 000 karių, Turkija pradėjo operaciją prieš Sirijos kurdų pajėgas Šiaurės Sirijoje. JAV pajėgų patraukimas interpretuotas kaip Turkiją imtis karinių veiksmų paskatinęs ženklas.

Vėliau D. Trumpos tviterio paskyroje paskelbė keletą prieštaringų komentarų.

Turkijos žurnalistams duodamas interviu, R. T. Erdoganas pajuokavo ir apie pokalbį telefonu su D. Trumpu. „Pasakiau D. Trumpui: kartais jūs labai pykstate ant žurnalistų. Jie jums daro didelį poveikį. Neklausykite jų, esate stiprus lyderis. Stipriam vadovui tai nedera“, – prezidentą citavo dienraštis „Yeni Safak“.

R. T. Erdoganas susitiks su M. Pence'u

Nepaisant anksčiau trečiadienį Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) padaryto pareiškimo, kad jis nesusiks su į šalį atvykstančiu JAV viceprezidentu Mike'u Pence' (Maiku Pensu), prezidentūra pranešė, kad susitikimas vis tik įvyks.

„Anksčiau prezidentas „Sky News“ pranešė, kad nepriims JAV delegacijos, kuri šiandien lankosi Ankaroje. Jis planuoja susitikti su viceprezidento [M. Pence'o] vadovaujama delegacija“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentūros komunikacijos vadovas Fahrettinas Altunas (Fachretinas Altunas).

Anksčiau trečiadienį pasirodžius R. T. Erdogano pranešimui, kad nepriims amerikiečių delegacijos, M. Pence'o atstovė informavo, kad jo vizitas į Ankarą bet kokiu atveju įvyks.

„Viceprezidentas šiandien išvyksta į Turkiją“, – nurodė Katie Waldman (Keiti Valdman).

Baltieji rūmai turėjo vilties, kad ketvirtadienį su Turkijos lyderiu susitikę M. Pence'as ir valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pareikalaus, kad Turkija nutrauktų kurdų pajėgų puolimą šiaurės rytų Sirijoje.

V. Putino kvietimas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per pokalbį telefonu su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu) aptarė konfliktą Sirijoje ir pakvietė jį greitu laiku apsilankyti Rusijoje, pranešė Kremlius. 

V. Putinas pakvietė R. T. Erdoganą „artimiausiomis dienomis atvykti darbo vizito“, rašoma antradienį vėlai vakare Kremliaus spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

„Kvietimas buvo priimtas“, – priduriama jame.

Anot pranešimo, per pokalbį prezidentai pabrėžė „būtinybę užkirsti kelią galimiems Turkijos armijos ir Sirijos ginkluotųjų pajėgų susidūrimams“.

Pokalbis įvyko Turkijos iniciatyva, nurodė Kremlius.

V. Putinas per pokalbį išsakė susirūpinimą dėl „teroristų bandymų ištrūkti į laisvę ir prasiskverbti į kaimynines valstybes“, Ankarai vykdant puolimą kurdų kontroliuojamose teritorijose Sirijos šiaurėje, rašoma Kremliaus pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS