Ruandoje potvynių aukų skaičius išaugo iki 127 | KaunoDiena.lt

RUANDOJE POTVYNIŲ AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 127

Keliose Ruandos dalyse po smarkių liūčių kilusių potvynių ir nuošliaužų aukų skaičius pasiekė 127, trečiadienį pranešė prezidento Paulio Kagame (Polio Kagamės) biuras.

Valstybinio transliuotojo internete paskelbtuose vaizduose matyti gatvėmis tekančios purvo upės ir besistengiantys išgyventi gyventojai.

„Labiausiai nukentėjusiuose rajonuose vykdomos gelbėjimo operacijos... kad būtų užtikrintas piliečių, kuriems gresia pavojus, saugumas“, – sakoma pranešime.

„Reiškiu gilią užuojautą šeimoms ir artimiesiems, nukentėjusiems nuo nuošliaužų ir potvynių, kurie praėjusią naktį įvyko Vakarų, Šiaurės ir Pietų provincijose“, – sakoma P. Kagame atskirame pareiškime socialiniame tinkle „Twitter“.

„Darome viską, ką galime, kad išspręstume šią sudėtingą situaciją. Aš asmeniškai atidžiai stebiu, kaip reaguojama į šią situaciją“, – sakė jis.

Šiaurinėje ir vakarinėje Ruandoje per potvynius žuvo 115  žmonės, pranešė valstybinė Ruandos transliavimo agentūra (RBA) ir perspėjo, kad potvynio vanduo vis dar kyla ir „kelia grėsmę žmonėms“.

RBA socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje transliuotuose vaizduose matyti sugriauti namai, dėl nuošliaužų atkirsti keliai ir užtvindyti laukai.

Daugiausia žmonių žuvo Vakarų provincijoje, kuri ribojasi su Kivu ežeru. Potvynio vanduo niokojo namus ir infrastruktūrą, buvo uždaryta kelių.

„Buvau namuose su savo vaikais, bet mums pavyko pabėgti, kol jis nesugriuvo“, – sakė Rubavu miesto Vakarų provincijoje gyventoja Jane Munyemana (Džein Munjemana).

„Planuojame pašalinti potvynio vandenis ir šiąnakt jame miegoti, tačiau nerimaujame, kad lietus gali vėl užklupti ir sunaikinti viską, kas liko“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP..

Kitose Rytų Afrikos dalyse liūtys ir potvyniai nusiaubė Ugandą, kurioje, kaip pranešama, žuvo šeši žmonės.

„Nedelsiant pradėta teikti pagalbą, įskaitant pagalbą laidojant nelaimės aukas ir aprūpinant reikmenimis tuos, kurių namai buvo sugriauti“, – RBA sakė už nepaprastųjų situacijų valdymą atsakinga ministrė Marie Solange Kayisire (Mari Solanž Kajizajer).

2020 metų gegužę mažiausiai 65 žmonės žuvo Ruandoje, kai Rytų Afriką užklupo smarkios liūtys, o Kenijoje žuvo mažiausiai 194 žmonės.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS