Rusija leido Sirijos sukilėliams pasitraukti iš Rytų Gutos | KaunoDiena.lt

RUSIJA LEIDO SIRIJOS SUKILĖLIAMS PASITRAUKTI IŠ RYTŲ GUTOS

  • 2

Rusijos kariškiai antradienį leido Sirijos sukilėliams pasitraukti iš Rytų Gutos anklavo humanitariniu koridoriumi, pasiėmus savo šeimas ir net šaunamuosius ginklus, pranešė naujienų agentūros.

„Šį kartą humanitarinis koridorius buvo atidarytas ne tik Rytų Gutos civiliams, bet ir kovotojams ir jų šeimoms. Nelegalių ginkluotųjų grupuočių nariams leidžiama išsinešti savo asmeninius ginklus“, - pranešė rusų naujienų agentūros, cituodamos Rusijos kariuomenės pareigūną Vladimirą Zolotuchiną Rytų Gutoje.

Tačiau pareigūnas nepaaiškino, kokios galimybės laukia sukilėlių, pasiekusių Damasko vyriausybės kontroliuojamą zoną.

Maskva jau aštuonias dienas prižiūri iš apsiausto Rutų Gutos regiono vedantį humanitarinį koridorių. Jos paskelbta kasdieninė penkių valandų „humanitarinė pauzė“, trunkanti nuo 9 val. iki 14 val., turėtų paskatinti civilius gyventojus palikti šią zoną. 

Tačiau planas, kuriuo taip pat buvo siekiama patenkinti būtiniausius Rytų Gutos civilių poreikius ir aprūpinti juos medikamentais, iš esmės nepasiteisino, kadangi šį netoli Damasko esantį rajoną toliau bombarduoja režimo pajėgos.

Maskva kaltina sukilėlius Rytų Gutoje neleidžiant civiliams gyventojams pasinaudoti humanitariniu koridoriumi. Pirmadienį kartu su JT vilkstine anklavą paliko tik 13 žmonių, sakė rusų kariškiai.

Pasak V. Zolotuchino, pirmadienį iš sukilėlių kontroliuojamo anklavo paleistas sviedinys pataikė į vieną ligoninę Damasko priemiestyje, tačiau antradienį atakų sumažėjo.

Nuo vasario 18 dienos, kai Sirijos režimas pradėjo Rytų Gutos puolimą, žuvo daugiau nei 780 civilių, įskaitant 170 vaikų.

Ankstų antradienio rytą vyriausybės pajėgos kontroliavo 40 proc. Rytų Gutos teritorijos, skelbia nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

ko rusai lenda tai gal ukrainiecius isileidzia bus /linksmiau/ su /pasiutusiu suniu/ kovot//////......

Patikslinimas

Rusija leido Sirijos JAV globojamiems teroristams pasitraukti iš Rytų Gutos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS