Rusija neigia ukrainiečių proveržį Bachmute | KaunoDiena.lt

RUSIJA NEIGIA UKRAINIEČIŲ PROVERŽĮ BACHMUTE

  • 0

Rusija vėlai ketvirtadienį paneigė Maskvą palaikančių tinklaraštininkų ir samdinių grupės „Wagner“ vadovo teiginius, kad Ukrainos kariuomenė pasiekė proveržį Ukrainos rytuose esančiame Bachmute.

Aukšto rango Ukrainos kariuomenės pareigūnas anksčiau šią savaitę sakė, kad Rusijos pajėgos atsitraukė iš tam tikrų rajonų šalia Bachmuto, Kyjivo pajėgoms šiame mūšyje – ilgiausiame nuo Maskvos invazijos pradžios – surengus riboto masto kontratakas.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis pareiškė, kad Rusijos pajėgos kai kuriuose fronto rytinėje Donecko srityje ruožuose atsitraukė iki dviejų kilometrų atstumu.

Rusijos samdinių grupė „Wagner“, kuri vadovauja Rusijos puolimui prieš Bachmutą, jau tris dienas pripažįsta, kad kai kuriuose rajonuose sėkmingai prasiveržė ukrainiečių daliniai.

Su tuo, ką turime, galime eiti į priekį ir mums gali sektis.

„Atskiri pareiškimai „Telegram“ apie proveržį keliuose fronto linijos taškuose neatitinka tikrovės“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

Bachmutas, kuriame prieš karą gyveno maždaug 70 tūkst. žmonių, per daug mėnesių trunkančias įnirtingas kovas iš esmės buvo sugriautas, Rusijos pajėgos pastaraisiais mėnesiais palaipsniui užėmė apie 80 proc. miesto.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad per dieną atrėmė kelias ukrainiečių atakas, ir pridūrė, kad ketvirtadienio vakarą vyko mūšis netoli Malynivkos rytiniame Donecko regione ir kad jame dalyvavo oro pajėgos ir artilerija.

Ministerija nekomentavo pranešimų apie tariamą Rusijos karių atsitraukimą netoli Bachmuto, tačiau teigė, kad jos pajėgos „toliau vaduoja vakarines miesto dalis“.

„Bendra padėtis specialiosios karinės operacijos zonoje kontroliuojama“, – priduriama pranešime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalies kariuomenei reikia daugiau laiko pasirengti numatytam kontrpuolimui, siekiant iš okupuotų teritorijų išstumti Rusijos pajėgas.

„Psichologiškai esame pasirengę, – britų transliuotojui  BBC sakė V. Zelenskis. – Kalbant apie įrangą, dar ne viskas atvežta.“

„Su tuo, ką turime, galime eiti į priekį ir mums gali sektis. Tačiau prarastume daug žmonių. Manau, kad tai nepriimtina. Taigi mums reikia palaukti. Mums dar reikia šiek tiek laiko“, – sakė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, Bachmutas, Wagner, Donecko regionas, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS