Rusija raketomis apšaudė du Mykolajivo miesto universitetus | KaunoDiena.lt

RUSIJA RAKETOMIS APŠAUDĖ DU MYKOLAJIVO MIESTO UNIVERSITETUS

Rusų okupantai penktadienį smogė dviem Mykolajivo miesto universitetams – Pedagoginiam ir Admirolo Makarovo nacionaliniam laivų statybos universitetui. Apie tai Mykolajivo srities karinės administracijos vadovas Vitalijus Kimas pranešė „Telegram“ vaizdo žinutėje.

„Šiandien Rusijos teroristai atakavo du didžiausius Mykolajivo universitetus. [Paleido] bent 10 raketų. Dabar jie kėsinasi į mūsų švietimą. Prašau visų demokratinių šalių universitetų patvirtinti, kad Rusija yra tai, kas ji iš tikrųjų yra – teroristė“, – rašė V. Kimas.

Ukrainos portalas unian.net citavo V. Kimą: „Buvusioje Sovietų Sąjungoje buvo tik du laivų statybos universitetai – Mykolajive ir Sankt Peterburge... Man štai kas įdomu: jie užblokavo mūsų uostus, jūrą, naikina uostus, dabar naikina laivų statybos universitetą. Kaip jie reaguotų, jei ant Sankt Peterburgo universiteto nukristų penkios raketos?“

Mykolajivo meras Oleksandras Senkevičius pranešė, kad apšaudymo vietose jau dirba gelbėtojų komandos: „Dabar žinome apie du sužeistuosius. Šį kartą rašistai smogė Mykolajivui apie 7.50 val. ryto, puikiai žinodami, kad tokiu metu gatvėse jau būna daug žmonių. Tikri teroristai!“.

Sužeisti keturi žmonės

Per Rusijos raketų ataką Mykolajivo mieste sužeisti keturi žmonės, pranešė Mykolajivo srities tarybos pirmininkė Hanna Zamazejeva, kuria remiasi agentūra „Ukrinform“.

„Šįryt Mykolajivas vėl smarkiai apšaudytas. Mažiausiai 10 raketų pataikė į du universitetus ir civilinės infrastruktūros objektus. Apgadinti gyvenamieji pastatai. Atakos metu sužeisti keturi žmonės“, – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė H. Zamazejeva.

Tarybos pirmininkė pridūrė, kad atakos metu vaikai nenukentėjo. Visi sužeistieji išgabenti į medicinos įstaigas, kur jiems teikiama visa reikalinga pagalba.

Gairės: Mykolajivas, Universitetai, apšaudė universitetus, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS