Ukrainoje per Rusijos masinę ataką žuvusių žmonių skaičius išaugo iki mažiausiai penkių | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE PER RUSIJOS MASINĘ ATAKĄ ŽUVUSIŲ ŽMONIŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI MAŽIAUSIAI PENKIŲ

  • 0

Rusija ankstyvą trečiadienį apšaudė Ukrainą dešimtimis raketų ir dronų, per masinę ataką žuvo mažiausiai penki ir buvo sužeista keliolika žmonių, pranešė ukrainiečių pareigūnai.

Per Rusijos smūgius sostinėje Kyjive žuvo keturi žmonės, pranešė vietos valdžios institucijos, o vaizdai parodė, kad daugiaaukščio gyvenamojo namo viršutiniuose aukštuose kilo didelis gaisras.

„Dar vienas masinis išpuolis prieš mūsų šalį. Šeši regionai buvo užpulti priešo“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pranešime teigė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Išpuoliai taip pat buvo užfiksuoti šalies šiaurės rytuose ir pietuose, taip pat vakarinėje Lvivo srityje, už kelių šimtų kilometrų nuo fronto linijos.

Keturi žmonės žuvo Kyjive, o vienas – pietinėje Mykolajivo srityje, pranešė pareigūnai.

„Priešas surengė keletą smūgių Ukrainos teritorijoje, naudodamas įvairias oro atakos priemones – atakos dronus, sparnuotąsias, balistines ir priešlėktuvines valdomąsias raketas“, – teigiama Ukrainos vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado Valerijaus Zalužno pranešime platformoje „Telegram“.

Jis nurodė, kad per rytinę ataką Rusija iš viso paleido 20 bepiločių orlaivių ir 44 raketas. Pasak V. Zalužno, Ukrainos oro pajėgos numušė 15 dronų ir 29 raketas.

Rusijos raketos. Kyjivas. Vėl gyvenamasis namas. Štai kam jie leidžia pinigus. Išpuoliai prieš civilius gyventojus.

Kyjive sužeista mažiausiai 19 žmonių, pranešė miesto administracija, o kiti pareigūnai perspėjo, kad aukų skaičius gali išaugti.

Per smūgį į 18 aukštų gyvenamąjį namą pietiniame sostinės Holosijivo rajone viršutiniuose aukštuose kilo gaisras, pro išdužusius langus veržėsi tamsūs dūmai. Kyjivo miesto administracija pranešė, kad iš pastato buvo evakuota 60 gyventojų.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kaip į įvykio vietą atvyko 13 greitosios pagalbos automobilių ir devynios gaisrinės mašinos, o pastato viduje ugniagesiai bandė užgesinti gaisrą.

„Po griuvėsiais tikriausiai yra žuvusių žmonių“, – sakė Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka.

„Ukrainai reikia pagalbos“

Gelbėtojams dirbant Kyjive, V. Zelenskio vyriausiasis padėjėjas socialiniuose tinkluose paskelbtame pranešime Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadino nusikaltėliu.

„Rusijos raketos. Kyjivas. Vėl gyvenamasis namas. Štai kam jie leidžia pinigus. Išpuoliai prieš civilius gyventojus. Ukrainai reikia pagalbos“, – rašė V. Zelenskio biuro vadovas Andrijus Jermakas.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad ataka prasidėjo apie 6 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, o prieš pat 9 val. nuskambėjo pranešimas apie pavojaus pabaigą.

Kai kuriose Ukrainos sostinės dalyse užfiksuota elektros energijos tiekimo sutrikimų, be elektros liko beveik 20 tūkst. žmonių, pranešė Energetikos ministerija. Vėliau pranešta, kad elektros tiekimas jau atnaujintas.

Pietinės Mykolajivo srities meras Oleksandras Senkevičius sakė, kad per išpuolį uostamiestyje nuardyti 20 namų stogai, sugadinti dujų ir vandentiekio vamzdžiai, vienas žmogus žuvo.

Rusų ataka įvykdyta tuo metu, kai Kyjive lankėsi Europos Sąjungos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis).

AFP žurnalistas matė, kaip atakos metu jis nuėjo į slėptuvę savo viešbutyje.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, masinis raketų smūgis, Kyjivas, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS