Rusija Ukrainą puolė dešimtimis dronų, sostinėje nukentėjo penki žmonės | KaunoDiena.lt

RUSIJA UKRAINĄ PUOLĖ DEŠIMTIMIS DRONŲ, SOSTINĖJE NUKENTĖJO PENKI ŽMONĖS

Rusija Ukrainą praėjusią naktį puolė dešimtimis dronų, o sostinėje nukentėjo penki žmonės, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Ukrainos oro pajėgos socialiniame tinkle „Telegram“ nurodė, kad Rusijos pajėgos paleido 75 dronus „Shahed“, o pagrindinis jų taikinys buvo Kyjivas.

Oro pavojaus sirenos aidėjo mažiausiai šešiuose Ukrainos regionuose: Kyjivo, Sumų, Dnipropetrovsko, Zaporižios, Mykolajivo ir Kirovohrado.

Ukrainos oro pajėgoms pavyko sunaikinti 71 droną, dauguma jų numušti Kyjivo srityje.

Be to, Dnipropetrovsko srityje sunaikinta valdoma aviacinė raketa Ch-59.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad didelė rusų ataka surengta Holodomoro metinių išvakarėse.

„Daugiau kaip 70 „Shahedų“ Holodomoro – genocido aukų atminimo dienos išvakarėse. Sąmoningas teroras. Šiuo ypatingu laiku. Rusijos vadovybė didžiuojasi, kad gali žudyti“, – „Telegram“ parašė jis.

„Mūsų kariai numušė daugumą dronų. Deja, ne visus. Tačiau mes ir toliau dirbame, kad sustiprintume savo oro gynybą ir numuštume jų daugiau. Ir toliau dirbame, kad suvienytume pasaulį gynybai nuo Rusijos teroro. Teroristinė valstybė turi pralaimėti ir atsakyti už savo veiksmus“, – pridūrė prezidentas.

Ukrainos sostinės meras Vitalijus Klyčko savo ruožtu sakė, kad naktinė Rusijos pajėgų ataka buvo masiškiausia dronų ataka Kyjive. Oro pavojaus sirenos veikė šešias valandas.

Jis „Telegram“ sakė, kad per šią ataką nukentėjo penki žmonės, įskaitant 11 metų vaiką. Jiems suteikta pagalba, bet hospitalizacijos neprireikė.

Solomjankos rajone dėl nukritusių drono nuolaužų kilo gaisras vaikų darželyje, buvo apgadinti kaimyninių namų langai. Be to, buvo sunaikintas penkiaaukščio pastato antrasis aukštas, ten buvo įstrigusios dvi moterys. Gelbėtojai jas ištraukė.

Tame pačiame rajone į atvirą teritoriją nukritęs drono fragmentas sukėlė gaisrą.

Pečerskio, Dnipro, Holosijivo ir Podilės rajonuose taip pat pranešta apie lauke ar ant pastatų nukritusias nuolaužas.

Šeštadienį Ukraina taip pat pranešė, kad po didelio masto Rusijos dronų atakos, kuri, pasak jos, buvo didžiausia per 21 mėnesį trunkančią invaziją, Kyjive be elektros energijos liko dešimtys gyvenamųjų pastatų ir daugiau kaip 100 kitų objektų.

„Lapkričio 25-osios rytą dėl didelio masto dronų atakos sostinėje nutrūko elektros energijos tiekimas“, – sakoma Ukrainos energetikos ministerijos pranešime.

„Dėl to 77 gyvenamieji pastatai ir 120 objektų centrinėje miesto dalyje neteko elektros energijos“, – nurodoma pranešime ir priduriama, kad šiuo metu vyksta darbai tiekimui atkurti.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Rusija, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS