Rusija praneša apie dronų atakas Tatarstane ir 13 sužeistųjų | KaunoDiena.lt

RUSIJA PRANEŠA APIE DRONŲ ATAKAS TATARSTANE IR 13 SUŽEISTŲJŲ

  • 0

Rusija antradienį pranešė apie dvi dronų atakas prieš gamyklas Tatarstane, esančiame už daugiau kaip 1 100 km nuo Ukrainos, ir nurodė, kad per šiuos smūgius buvo sužeista mažiausiai 13 žmonių.

Gynybos šaltinis Kyjive naujienų agentūrai AFP sakė, kad šiuos smūgius organizavo Ukrainos karinės žvalgybos agentūra. Nurodoma, kad buvo smogta objektams, kuriuose buvo surinkinėjami iraniečių sukurti dronai kamikadzės „Shahed“.

Šaltinis nenurodė, iš kur buvo surengtas išpuolis. Jei ataka įvykdyta iš Ukrainos kontroliuojamos teritorijos, tai būtų vienas tolimiausių ukrainiečių pajėgų dronų smūgių nuo plataus masto karo pradžios 2022-ųjų vasarį.

„Dronų atakos buvo surengtos prieš gamyklas Jelabugoje ir Nižnekamske“, – platformoje „Telegram“ pranešė regiono lyderis Rustamas Minichanovas.

Tatarstano sveikatos apsaugos ministerija socialiniuose tinkluose pranešė, kad „Jelabugos mieste prie Kamos upės respublikos rytuose sužeista 13 žmonių, įskaitant studentus ir du nepilnamečius“.

Anksčiau teigta, kad sužeisti šeši žmonės.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kaip už miesto esančiame verslo parke į dviejų aukštų pastatą įsirėžęs lėktuvą primenantis dronas sprogsta ir į dangų pakyla ugnies kamuolys.

R. Minichanovas teigė, kad išpuoliai „nepadarė didelės žalos ir neturėjo įtakos gamyklų darbui“.

Netoli Jelabugos yra specialioji ekonominė zona, kurioje įsikūrusios chemijos ir mechanikos inžinerijos bei metalo apdirbimo gamyklos.

Nižnekamsko meras sakė, kad oro gynybos priemonės užkirto kelią bandymui užpulti benzino perdirbimo gamyklą jo rajone, pranešė TASS. Jis teigė, kad žalos ir sužeistųjų nebuvo.

Agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad dronas pataikė į Rusijos naftos pramonės bendrovei „Tatneft“ priklausančios benzino perdirbimo gamyklos „Taneco“ teritoriją.

Cituodama avarines tarnybas, ji teigė, kad kilęs gaisras buvo užgesintas per 20 minučių. Gamyklos veikla nebuvusi nutraukta.

Ukraina yra prisiėmusi atsakomybę už kelis dronų smūgius į naftos perdirbimo gamyklas Rusijos teritorijos gilumoje.

Ji teigia, kad tai teisėtas atsakas į Maskvos atakas prieš jos energetikos objektus, o jų tikslas – paralyžiuoti Rusijos degalų sektorių, gyvybiškai svarbų jos kariuomenei ir pajamoms iš eksporto.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Tatarstanas, dronai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS