Lvive Rusijos raketų smūgiai pareikalavo septynių gyvybių | KaunoDiena.lt

LVIVE RUSIJOS RAKETŲ SMŪGIAI PAREIKALAVO SEPTYNIŲ GYVYBIŲ

Pirmadienį per kelis „galingus“ Rusijos smūgius karinei infrastruktūrai Lvive žuvo keli žmonės ir įsiplieskė gaisrai.

Šiam vakariniam Ukrainos miestui iki šiol pavyko išvengti įnirtingų kautynių nuo Rusijos invazijos pradžios vasario mėnesį.

Vienas Lvivo gyventojas naujienų agentūrai AFP pasakojo matęs tirštus pilkus dūmų kamuolius, kylančius nuo daugiabučių, ir visame mieste aidėjusias oro pavojaus sirenas.

„Šiuo metu galime patvirtinti, kad žuvo septyni žmonės. Taip pat žinome, kad 11 žmonių sužeisti. Tarp jų yra vienas vaikas“, – atnaujintą informaciją apie raketų smūgius socialiniuose tinkluose paskelbė Lvivo regiono gubernatorius Maksymas Kozyckis.

Penkiasdešimt ketvirtoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

„Trijų aukų būklė yra kritinė“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, trimis rusų raketomis taikytasi į Ukrainos karinę infrastruktūrą, o dar viena raketa pataikė į padangų montavimo dirbtuves.

„Objektai patyrė didelės žalos“, – ankstesniame pranešime rašė M. Kozyckis. Jis sakė, kad, be kita ko, nukentėjo nenaudojami sandėliai.

21-erių Lvivo gyventojas Andrijus AFP pasakojo, kad jį prikėlė apie 8 val. pasigirdusios sirenos.

„Pramiegojau pirmus tris smūgius, bet po paskutiniojo atrodė lyg išduš mano langai, sujudėjo baldai“, – sakė jis.

Lvivas atakuotas Rusijos pajėgoms pastarosiomis dienomis intensyvinant smūgius labiau į rytus esančiai sostinei Kyjivui, kur buvo raketomis apšaudytos kelios karinės gamyklos.

Netekusi savo Juodosios jūros laivyno flagmano „Moskva“ ir pasipiktinusi tuo, ką vadina Ukrainos smūgiais Rusijos teritorijoje, rusų kariuomenės vadovybė keliomis dienomis anksčiau įspėjo, kad bus atnaujintos atakos prieš Ukrainos sostinę, ir nurodė, kad bus taikomasi į karinius objektus.

„Penki galingi raketų smūgiai vienu metu į Europos senojo miesto Lvivo civilinę infrastruktūrą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas.

„Rusai ir toliau barbariškai atakuoja Ukrainos miestus iš oro, ciniškai visam pasauliui deklaruodami savo „teisę“ žudyti ukrainiečius“, – pridūrė jis.

Ukrainos geležinkelių bendrovės vadovas Oleksandras Kamyšinas socialiniuose tinkluose teigė, kad buvo apgadinta infrastruktūra ir kad greičiausiai vėluos traukiniai, tačiau pabrėžė, kad nei keleiviai, nei darbuotojai nenukentėjo.

Jis taip pat pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kaip nuo nedidelio pastato, esančio šalia geležinkelio bėgių, kyla liepsnos ir rūksta dūmai.

AFP žurnalistai matė juodus dūmus, besiveržiančius nuo automobilių remonto dirbtuvių stogo virš geležinkelio bėgių miesto šiaurės vakaruose, maždaug už keturių kilometrų nuo miesto centro.

Kovo pabaigoje Lvivas patyrė virtinę Rusijos smūgių, kurie buvo nukreipti į degalų sandėlį ir sužeidė penkis žmones. Kovo 18 dieną buvo bombarduota lėktuvų remonto gamykla netoli Lvivo oro uosto. Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Kovo 13 dieną Rusijos pajėgų sparnuotosioms raketoms pataikius į svarbią karinę bazę, esančią maždaug už 40 km į  šiaurės vakarus nuo Lvivo, žuvo mažiausiai 35 žmonės ir 134 buvo sužeisti.

Netoli Lenkijos sienos esantis Lvivas nuo karo pradžios priglaudė daugybę savo namus palikti turėjusių ukrainiečių, į jį iš Kyjivo persikėlė keletas Vakarų šalių ambasadų.

Gairės: karas Ukrainoje, Lvivas, apšaudymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS