Per Rusijos „paliaubas“ Ukrainoje žuvo du žmonės | KaunoDiena.lt

PER RUSIJOS „PALIAUBAS“ UKRAINOJE ŽUVO DU ŽMONĖS

Nors Rusijos lyderis Vladimiras Putinas vienašališkai nurodė savo pajėgoms per stačiatikių Kalėdas nutraukti išpuolius, jų metu du ukrainiečiai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti, sekmadienį pranešė Kyjivas.

Dėl „Rusijos ginkluotos agresijos“ per pastarąją parą rytiniame Donecko regione žuvo vienas žmogus, o dar aštuoni buvo sužeisti, sekmadienį pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenka.

Jis pridūrė, kad per tą patį laikotarpį dar vienas žmogus žuvo šiaurės rytinėje Charkovo srityje, o dar vienas buvo sužeistas pietiniame Chersono regione.

„Nepaisant Rusijos okupantų paskelbtų vadinamųjų „paliaubų“, per praėjusią dieną priešas surengė devynis raketų ir tris oro smūgius bei surengė 40 atakų iš kelių raketų paleidimo įrenginių“, – atskirame pranešime teigė Ukrainos gynybos ministerija.

„Ypač nukentėjo civilinė infrastruktūra“, – priduriama jame.

V. Putinas įsakė paskelbti 36 valandų trukmės paliaubas, kad stačiatikiai galėtų paminėti Kalėdas, kurios Rusijoje ir Ukrainoje švenčiamos sausio 7 dieną.

Vienašališkos paliaubos baigėsi šeštadienį 23 val. vakaro Kyjivo (ir Lietuvos) laiku.

Kyjivo ir naujienų agentūros AFP žurnalistai, dirbantys vietoje, teigė, kad šeštadienį buvo nedaug požymių, jog kovos aprimo.

„Po vidurnakčio priešas surengė septynias raketų atakas prieš Kramatorską ir dvi prieš Kostiantynivką“, – sakė Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka.

Rusijos gynybos ministerija šeštadienį tvirtino, kad laikėsi kovos veiksmų sustabdymo, tačiau atrėmė kelias ukrainiečių atakas ir nukovė dešimtis ukrainiečių karių.

Ukraina atmetė šį sustabdymą kaip Rusijos taktiką, kuria ji siekė gauti laiko savo pajėgoms pergrupuoti ir sustiprinti gynybą po kelių nesėkmių mūšio lauke.

Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus teigė, kad rusai perkelia pajėgas iš Bachmuto, dabartinio kovų epicentro, į Kreminos miestą.

„Tikimės, kad karo veiksmai suintensyvės“, – pridūrė jis, atkreipdamas dėmesį į žemą temperatūrą.

„Mūsų sunkioji technika pagaliau galės greičiau judėti į priekį“, – sakė S. Haidajus.

 

Gairės: karas Ukrainoje, žuvo du žmonės, Rusijos paliaubos, Kyrylo Tymošenka
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS