Rusijos pajėgų atakos Ukrainoje pareikalavo penkių gyvybių | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PAJĖGŲ ATAKOS UKRAINOJE PAREIKALAVO PENKIŲ GYVYBIŲ

Rusijos pajėgų atakos, surengtos naktį į pirmadienį ir ryte, Ukrainoje pareikalavo penkių gyvybių, pranešė pareigūnai.

Anksčiau pirmadienį Ukrainos kariuomenė pranešė, kad prieš Ukrainos pietinį Odesos uostamiestį naktį buvo surengta kombinuota Rusijos raketų ir dronų ataka, padariusi žalos uosto infrastruktūrai.

Odesos srities gubernatorius Olehas Kiperis socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė, kad Odesoje žuvo du žmonės.

„Rusijos raketa pataikė į sandėlį, kuriame buvo laikomi grūdai. Su dviem sandėlyje dirbusiais žmonėmis nepavyko susisiekti nuo praėjusios nakties. 12 val. 15 min. po griuvėsiais buvo rastas vieno iš dingusiųjų kūnas“, – parašė jis.

Neilgai trukus jis pranešė, kad rasti dar vieno žmogaus palaikai.

Nuo liepos, kai Maskva pasitraukė iš tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms sudaryto susitarimo, pagal kurį buvo leista per Juodąją jūrą saugiai gabenti ukrainietiškus grūdus, Rusija suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos grūdų eksporto infrastruktūrą pietiniuose Odesos ir Mykolajivo regionuose.

Pietų Ukrainos gynybos pajėgos pranešė, kad Rusija į Odesą šią naktį nukreipė devyniolika dronų ir dvi viršgarsines raketas „Onyx“ bei paleido dvylika raketų „Kalibr“. Teigiama, kad visi bepiločiai orlaiviai „Shahed“ ir vienuolika raketų „Kalibr“ buvo numušti.

Tačiau priduriama, kad Odesos uosto infrastruktūra patyrė didelę žalą.

O. Kiperis per „Telegram“ kiek anksčiau pranešė, kad Odesoje viena moteris per sprogimo bangą buvo sužeista skeveldrų ir gydoma ligoninėje.

Be minėtojo išpuolio, su Rusijos atakomis taip pat susidūrė Ukrainos pietinis Chersono regionas. Jo gubernatorius Oleksandras Prokudinas sakė, kad per smūgius, kurie buvo nukreipti į netoliese esančias Olhivkos ir Lvovės gyvenvietes, nukentėjo švietimo įstaiga.

Kiek vėliau O. Prokudinas pranešė, kad pirmadienio rytą rusų aviacija atakavo Beryslavą Chersono srityje.

Iš pradžių skelbta apie dvi aukas, bet pirmadienio popietę gubernatorius pranešė, kad ligoninėje mirė dar vienas nukentėjusysis.

Dar viena moteris, sužeista per ataką, gydoma ligoninėje, sakė O. Prokudinas.

Ukrainos vidurio rytuose esančios Dnipropetrovsko srities gubernatorius Serhijus Lysakas sakė, kad nukritusio drono nuolaužos sukėlė gaisrą šalies prezidento Volodymyro Zelenskio gimtajame mieste Kryvyj Rihe esančioje pramonės įmonėje.

Jis pridūrė, kad Pokrovskos ir Myrivskos bendruomenės buvo apšaudytos sunkiąja artilerija, tačiau aukų ar sužeistųjų, anot gubernatoriaus, nebuvo.

Gairės: karas Ukrainoje, Chersono sritis, Beryslava, žuvo žmonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS