Rytų Jeruzalėje prie judėjams svarbios vietos užpuolikas pašovė du žmones | KaunoDiena.lt

RYTŲ JERUZALĖJE PRIE JUDĖJAMS SVARBIOS VIETOS UŽPUOLIKAS PAŠOVĖ DU ŽMONES

Rytų Jeruzalėje saugumo pajėgos ieško užpuoliko, tikriausiai palestiniečio, prie judėjų lankomo Simono Teisiojo kapo antradienį pašovusio du žmones, pranešė Izraelio policija.

Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki musulmonų šventojo Ramadano mėnesio pabaigos. Per šiemetinį Ramadaną Izraelyje, aneksuotoje Rytų Jeruzalėje ir okupuotame Vakarų Krante buvo daug kruvinų išpuolių ir susirėmimų.

Izraelio policija pranešė apie įtariamą teroristinę ataką neramiame Rytų Jeruzalės Šeich Džaros rajone ir nurodė, kad buvo pašauti du automobilininkai. Nukentėjusieji nugabenti į ligoninę, sakė medikai.

„Policijos ir pasienio policijos pareigūnai... ieško iš įvykio vietos pabėgusio įtariamojo“, – sakoma policijos pranešime.

Izraelio saugumo pajėgos uždarė rajono gatves. Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kaip pareigūnai įeina į vieną palestiniečių namą, taip pat paieškoje dalyvaujančius droną, sraigtasparnį ir policijos šunis.

Policijos ir pasienio policijos pareigūnai... ieško iš įvykio vietos pabėgusio įtariamojo.

Policija paskelbė netoli išpuolio vietos suradusi kaltininko ginklą – vieną iš palestiniečių Vakarų Krante gaminamų automatų „Carlo“.

„Hadassah“ ligoninė Jeruzalėje pranešė, kad buvo atvežtas 48 metų vidutinio sunkumo būklės žmogus su šautine žaizda, o medicinos centras „Shaare Zedek“ paskelbė gydantis šeštą dešimtį metų einantį vyrą, kurio būklė taip pat vidutinio sunkumo.

Šeich Džara yra tapusi palestiniečių priešinimosi Izraelio kontrolei aneksuotoje Rytų Jeruzalėje simboliu.

Antradienio išpuolis prie Simono Teisiojo – judėjų Antrosios šventyklos laikų vyriausiojo dvasininko – kapo įvykdytas kitą dieną po to, kai peiliu ginkluota palestinietė sužeidė izraelietį prie Guš Eciono sankryžos Vakarų Kranto pietuose. Užpuolikė buvo pašauta ir vidutinio sunkumo būklės nuvežta į ligoninę.

Izraelio ir palestiniečių konfliktas šiemet jau pareikalavo mažiausiai 96 palestiniečių, 19 izraeliečių, vieno ukrainiečio ir vieno italo gyvybių, rodo AFP kaupiami oficialūs duomenys.

Tarp žuvusių palestiniečių yra kovotojų ir civilių, įskaitant nepilnamečius, o dauguma žuvusių izraeliečių yra civiliai, tarp jų yra nepilnamečių ir trys arabų mažumos nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS