Rytų Ukrainoje per sprogimą žuvo Maskvos primestas pareigūnas | KaunoDiena.lt

RYTŲ UKRAINOJE PER SPROGIMĄ ŽUVO MASKVOS PRIMESTAS PAREIGŪNAS

  • 0

Sprogus užminuotam automobiliui Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje Ukrainos rytiniame Luhansko regione pirmadienį žuvo Maskvos paskirtas vyriausybės pareigūnas, pranešė vietos valdžios institucijos.

Rusijos tyrimų komiteto, tiriančio didelius nusikaltimus, vietos padalinys pranešė, kad valstybinės švietimo agentūros vadovo pavaduotojas žuvo, kai pirmadienio popietę „automobilyje detonavo nenustatytas įtaisas“.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto karą, per, panašu, Kyjivo arba Ukrainą remiančių pajėgų surengtus išpuolius Rytų Ukrainoje žuvo ne vienas Maskvos paskirtas pareigūnas.

Tyrimų komitetas paskelbė nuotrauką, kurioje matyti šviesios spalvos visureigis su išdaužytais langais ir durimis bei nuolaužos, išsimėčiusios Luhansko srityje esančiame Starobilske.

„Įvykio aplinkybės ir nusikaltimo padaryme dalyvavę asmenys nustatinėjami“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad pradėtas tyrimas dėl „teroristinio akto“.

Savivaldybės vadovas Vladimiras Černevas sakė, kad nukentėjusysis yra Luhansko pareigūnas Valerijus Čaika.

„Mūsų bendražygis mirė“, – rašė jis „Telegram“ žinutėje, ragindamas gyventojus būti atidžius ir pranešti valdžios institucijoms apie bet kokią įtartiną veiklą.

Luhanskas yra vienas iš keturių Rytų Ukrainos regionų, kuriuos Maskva teigė aneksavusi 2022 metais. Nei Ukraina, nei Vakarai, šių aneksijų nepripažįsta.

Gairės: Maskvos primestas pareigūnas, Valerijus Čaika, žuvo, sprogimas, Rytų Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS