Dėl žurnalistės L. McKee nužudymo policija pareiškė kaltinimus vienam vyrui | KaunoDiena.lt

DĖL ŽURNALISTĖS L. MCKEE NUŽUDYMO POLICIJA PAREIŠKĖ KALTINIMUS VIENAM VYRUI

Šiaurės Airijos policija trečiadienį pareiškė kaltinimus vienam vidutinio amžiaus vyriškiui dėl pernai įvykdyto žurnalistės Lyros McKee (Lairos Maki) nužudymo.

„Detektyvai iš PSNI (Šiaurės Airijos policijos tarnybos) Itin svarbių bylų tyrimo komandos vienam 52 metų vyrui pareiškė kaltinimus dėl 29-erių žurnalistės Lyros McKee nužudymo; ją Deryje/Londonderyje 2019-ųjų balandžio 18-ąją nušovė teroristai“, – nurodė policija.

„Tam vyrui iš šio miesto, detektyvų suimtam vakar (antradienį),.. taip pat pareikšti kaltinimai šaunamojo ginklo laikymu ketinant sukelti pavojų gyvybei“, – priduriama pranešime.

Jis taip pat prisipažino priklausantis uždraustai organizacijai, teigiama jame.

Policijos pranešime sakoma, kad kaltinamasis ketvirtadienį stos prieš Londonderio teismą.

L. McKee, daugiausia dėmesio skirdavusi sudėtingai Šiaurės Airijos istorijai, buvo nušauta į galvą, jai ruošiant reportažą apie riaušininkų ir policijos susirėmimus Londonderyje – antrame pagal dydį šios JK provincijos mieste.

Šiaurės Airijos taikos procesui įnirtingai besipriešinanti disidentų respublikonų grupuotė „Naujoji IRA“ (New IRA) pernai prisiėmė atsakomybę už L. McKee nužudymą, tačiau atsiprašė ir nurodė, kad buvo taikytasi į „priešo“ policiją.

Žurnalistės nužudymas priminė apie tris smurto dešimtmečius šioje provincijoje ir sulaukė visų politinių grupių pasmerkimo, taip pat ir kaimyninėje Airijos Respublikoje.

L. McKee daugiausia rašė apie vadinamuosius paliaubų vaikus – kartą, užaugusią po to, kai 1998 metais buvo pasirašytas Didžiojo penktadienio taikos susitarimas, užbaigęs tris dešimtmečius vykusį kruviną konfliktą tarp katalikų ir protestantų bendruomenių, nusinešusį daugiau nei 3 500 gyvybių. Šis laikotarpis vadinamas „Neramumais“ (Troubles).

PSNI aukšto rango detektyvas Jasonas Murphy (Džeisonas Merfis) sakė, kad tęsiamas tyrimas dėl kitų asmenų, prisidėjusių prie L. McKee nužudymo.

„Visuomet sakiau, kad tą vakarą, kai buvo nužudyta Lyra, su šauliu veikė keli asmenys“, – teigė pareigūnas.

„Nors ši diena yra svarbi tyrimui, įrodymų paieška, kad šaulys būtų patrauktas atsakomybėn, tebėra aktyvi ir toliau vyksta“, – sakė jis.

Antradienį dėl L. McKee nužudymo buvo sulaikyti keturi asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

TOTALUS bobos neatsakingumas lįsti ten kur kulkos laksto. :/

Tomas Škudzinskas

grazi buvo,gaila jos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS