Sankt Peterburgo ligoninėje kilus gaisrui gyvybių neteko mažiausiai penki žmonės | KaunoDiena.lt

SANKT PETERBURGO LIGONINĖJE KILUS GAISRUI GYVYBIŲ NETEKO MAŽIAUSIAI PENKI ŽMONĖS

Vienoje Sankt Peterburgo ligoninėje kilus gaisrui gyvybių neteko mažiausiai penki asmenys, antradienį pranešė antro pagal dydį Rusijos miesto prokuratūra ir Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Sankt Peterburgo prokuratūros spaudos tarnyba nurodė, kad gaisro aukomis tapo keturi žmonės, o penkto asmens mirties priežastis dar nežinoma.

„Gaisre žuvo keturi pacientai iš vienos palatos, kur, remiantis išankstiniais duomenimis, užsidegė dirbtinio plaučių ventiliavimo aparatas. Penktojo paciento, kuris buvo kitoje palatoje, mirties priežastis nustatoma tyrimo metu“, – teigė pašnekovas.

Gaisras kilo šv. Georgijaus ligoninės reanimacijos skyriuje šeštame aukšte.

Reanimacijos skyriuje tuo metu buvo gydomi 20 sunkios būklės pacientų, prijungtų prie plaučių ventiliavimo aparatų. Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad 15 iš jų pavyko perkelti į saugią vietą, penki pacientai aptikti negyvi.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos Sankt Peterburgo valdybos vadovas Aleksejus Anikinas teigė, kad gaisro priežastimi galėjo tapti plaučių ventiliavimo aparato užsidegimas.

Vyborgo rajono prokuroro Pavelo Danilovo turimais duomenimis, žuvusieji sirgo koronavirusine infekcija COVID-19.

Rusijos tyrimų komitetas informavo, kad iškelta baudžiamoji byla dėl neatsargaus gyvybės atėmimo. Prokurorai taip pat tikrina, ar ligoninėje buvo laikomasi priešgaisrinės saugos reikalavimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS