Sode – per plauką nuo tragedijos: dėl voro įkandimo vyras vos neprarado kojos | KaunoDiena.lt

SODE – PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS: DĖL VORO ĮKANDIMO VYRAS VOS NEPRARADO KOJOS

  • 4

Ianas Hameris dvi dienas praleido ligoninėje po to, kai jam sode įkando nuodingas voras – netikroji našlė (angl. false widow).

Trijų vaikų tėvas pateko į ligoninės priimamąjį su labai ištinusia dešine koja bei po įkandimo pašlijusia sveikata.

Vyrui buvo diagnozuotas celiulitas – dažna, potencialiai pavojinga bakterinė odos infekcija, pasireiškianti patinimu, odos paraudimu, deginimo ir tempimo jausmu, galinti greitai išplisti. Celiulitas labiausiai pažeidžia kojų apatinių dalių odą, nors gali atsirasti bet kurioje kūno vietoje. Liga gali paveikti tik odos paviršių arba gilesnius audinius, išplisti į limfinius takus ar kraujagysles. Negydant plintanti infekcija greitai tampa pavojinga gyvybei.

Jei nustatyta liga būtų progresavusi, vyras rizikavo netekti dalies kojos.

Voro įkastas I. Hammeris mane, jog žaizdelė ant kojos atsirado nuo įsibrėžimo šaka, tačiau skausmas išplito į kirkšnį ir vis stiprėjo.

Gydytojai nustatė, jog žaizdos vietoje susidariusi pūslė kilo dėl voro įkandimo ir skyrė pacientui į veną leidžiamų antibiotikų kursą. Vyras buvo dvi naktis stebimas ligoninėje dėl kraujo užkrėtimo tikimybės.

Jungtinėje Karalystėje (JK) gyvena šešios rūšys netikrųjų našlių, kurių įkandimai pagal skausmingumą gali prilygti bičių ar vapsvų įgėlimui, tačiau skausmas retai kada trunka ilgiau nei 12 valandų ar sukelia rimtesnes pasekmes sveikatai. Nors netikrosios našlės vadinamos nuodingiausiais JK vorais, tačiau didžiajai daliai šių vorų įkandimus patyrusių žmonių gydymo antibiotikais neprireikia.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/sveikata/del-voro-ikandimo-vyras-vos-neprarado-kojos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Debilizmo viršus

Surašė surašė, ir pabaigoi parašė kad anglijoi. Gal galit ką nors panašaus parašyt apie varles, apie žvirblius, kaušai.

O mes vorą šėrėme!

Palėpėje radome neregėtai didelį voratinklį ir to ,,NT" savininką - didžiulį, spalvingą gražuolį vorą. Sugalvojome jį ,,šefuoti" - ką nors gardaus atnešti. kadangi turėjome ūkelį (vištų), tai didelių musių nestokojome. Jas ir nešdavome vorui. Ilgainiui jis jau mūsų laukdavo: išgirdęs lipant kopėčiom atkurnėdavo iš bet kurio palėpės kampo, ir, tartum koks karalius soste, laukdavo, kada jam bus įteikta dovana...

liudas

Bl kaip nasles taip truba achtung
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS