Somalio sostinėje pagrobta vokietė slaugytoja | KaunoDiena.lt

SOMALIO SOSTINĖJE PAGROBTA VOKIETĖ SLAUGYTOJA

  • 0

Somalio sostinėje Mogadiše trečiadienį vakare ginkluoti asmenys iš Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) komplekso pagrobė šioje organizacijoje dirbančią vokietę slaugytoją, ketvirtadienį pranešė TRKK.

„Labai nerimaujame dėl mūsų kolegės saugumo“, – sakė TRKK delegacijos Somalyje vadovo pavaduotojas Danielis O'Malley (Danielis O'Malis).

„Ji yra slaugytoja, kasdien besistengianti gelbėti gyvybes ir stiprinti pažeidžiamiausių žmonių Somalyje sveikatą“, – pažymėjo jis.   

TRKK nurodė, kad ataka buvo surengta apie 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kai į šios humanitarinės organizacijos kompleksą Mogadiše prasmuko nežinomi ginkluoti užpuolikai.

Organizacija palaiko kontaktus su įvairiais pareigūnais, ieškodama būdų pasiekti, kad slaugytoja būtų paleista, rašoma TRKK pareiškime.  

Somalyje dirbantys TRKK atstovai naujienų agentūrai AFP sakė, kad užpuolikams, panašu, pavyko apeiti komplekso apsaugininkus ir slapta išvesti slaugytoją pro atsarginį įėjimą, kur kieme jų laukė automobilis. 

Vienas vyriausybės saugumo pareigūnas nurodė, kad vyksta incidento tyrimas.

„Gavome informacijos, kad iš TRKK biuro Mogadiše buvo pagrobta vakarietė darbuotoja“, – sakė Abdirahmanas Mohamedas (Abdirahmanas Mohamedas). 

Somalis 1991 metais nugrimzdo į pilietinį karą, o nuo 2006-ųjų čia vyksta su tarptautiniu ekstremistų tinklu „al Qaeda“ siejamų islamistų sukilimas. Tai viena pavojingiausių valstybių pagalbos darbuotojams. Visgi pagrobimų čia pasitaiko palyginti retai.

Anksčiau užsieniečių, tarp jų žurnalistų, buvo pagrobusios islamistų judėjimo „al Shabaab“ kovotojų gaujos. Dažniausiai už įkaitus, kuriems nelaisvėje kartais tenka praleisti ne vienerius metus, reikalaujama išpirkos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS