Sumatros nacionaliniame parke tigras sudraskė indonezietį | KaunoDiena.lt

SUMATROS NACIONALINIAME PARKE TIGRAS SUDRASKĖ INDONEZIETĮ

  • 0

Sumatros saloje esančiame nacionaliniame parke tigras mirtinai sudraskė vieną indonezietį, ant kurio kūno liko daugybė įkandimų žymių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Nelaimė įvyko antradienį, kai Sudiru įvardytas vyras su keturiais savo draugais rinko palmių lapus, kurie naudojami tradicinių kaimo trobelių stogams dengti, nurodė nacionalinio parko atstovas Afanas Absori (Afanas Absoris).

Kai sutemo, jie jau buvo beišeiną iš Sembilango nacionalinio parko, esančio Sumatros saloje, kai staiga 25 metų vyrą užpuolė tigras.

„Ta grupė matė Sudiro link atsėlinantį tigrą, todėl likusi ketveriukė tuoj pat išbėgo šauktis netoliese gyvenančių žmonių pagalbos“, – naujienų agentūrai AFP sakė A.Absori.

„Tačiau jiems sugrįžus, tigro jau nebebuvo, o Sudiras buvo sudraskytas“, – sakė jis.

Pastaraisiais metais Indonezijoje pasitaikė keli atvejai, kai tigrai mirtinai sudraskė žmones. Šioje šalyje kertant medžius drėgnuosiuose atogrąžų miškuose ir valant teritorijas palmių plantacijoms, yra naikinamos natūralios tigrų buveinės, todėl žmonės vis dažniau susiduria su šiais gyvūnais.

Vietos policijos atstovas Cahyo Budi Siswanto (Kajus Budis Sisvantas) patvirtino, kad tigro užpultas vyras mirė, ir nurodė, kad ant jo kaklo, kojų ir sėdmenų buvo aptiktos įkandimo žymės.

Nacionalinio parko pareigūnas nurodė, kad Sudiras mirė įvykio vietoje. Jis pabrėžė, kad minėtiems vyrams nebuvo galima lankytis, kur įvyko incidentas, nes ta vietovė parke yra saugoma zona.

Tarptautinė gamtosaugos organizacija „International Union for Conservation of Nature“ (IUCN) Sumatros tigrus laiko itin nykstančia rūšimi ir nurodo, kad gamtoje jų yra likę vos 400–500.

Sembilango nacionalinis parkas yra įsikūręs Sumatros rytinėje pakrantėje. Jame gyvena nemažai egzotinių gyvūnų, tokių kaip drambliai, gibonai ir dūminiai leopardai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS