Suomija ir Danija uždarys savo oro erdvę Rusijos orlaiviams | KaunoDiena.lt

SUOMIJA IR DANIJA UŽDARYS SAVO ORO ERDVĘ RUSIJOS ORLAIVIAMS

Suomija ir Danija prisijungs prie kitų Europos šalių, kurios griežtina dėl įsiveržimo į Ukrainą Maskvai paskelbtas sankcijas, ir uždarys savo oro erdvę Rusijos orlaiviams, sekmadienį paskelbė šalių vyriausybės.

Suomija, kuri turi 1,3 tūkst. kilometrų sieną su Rusija, „rengiasi uždaryti savo oro erdvę Rusijos orlaiviams“, tviteryje parašė susisiekimo ministras Timo Harakka (Timas Haraka).

Kada ši priemonė įsigalios, jis nenurodė.

Tuo tarpu Danijos užsienio reikalų Jeppe Kofodas (Jepė Kofodas) tviteryje parašė, kad jo šalis taip pat „uždarys savo oro erdvę Rusijos orlaiviams“.

„Šiandien rengiamame Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrų susitikime sieksime uždraudimo visoje ES“, – pridūrė jis.

Savo oro erdvę Rusijos skrydžiams jau uždarė nemažai kitų šalių, tarp jų Baltijos šalys, Vokietija ir Lenkija. Dėl to į Vakarus skrendantiems rusų orlaiviams tenka skristi gerokai ilgesniu maršrutu aplenkiant šias šalis.

Maskva savo ruožtu taip pat uždraudė šių šalių lėktuvams skristi per jos teritoriją.

Suomijos nacionalinės oro vežėjos „Finnair“ specializacija – skrydžiai tarp Europos ir Azijos, kuriuos atliekant skrendama per Rusijos teritoriją, tačiau dėl apribojimų, kurie atvykstantiesiems Azijoje keliami dėl koronaviruso pandemijos, bendrovė šiuo metu vykdo nedaug skrydžių.

Suomija taip pat planuoja artimiausiu metu pritarti neperšaunamų liemenių ir šalmų siuntos bei mobilios ligoninės siuntimui į Ukrainą.

Helsinkis jau yra pritaręs maždaug 40 artilerijos pabūklų siuntimui į šią šalį.

Gairės: karas Ukrainoje, Suomija, Danija, oro erdvė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS