Švedijos premjeras izoliuojasi | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS PREMJERAS IZOLIUOJASI

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas ketvirtadienį pranešė, kad izoliuojasi po galimo kontakto su koronavirusu sergančiu asmeniu.

Feisbuke S. Lofvenas rašė, kad trečiadienį sužinojo, jog vienas jo artimos aplinkos žmogus turėjo kontaktą su COVID-19 infekuotuoju.

Gydytojo nurodymu, S. Lofvenas ir jo žmona Ulla izoliuosis, iki tolesnio pranešimo jis dirbs nuotoliniu būdu.

„Mums viskas gerai, nejaučiame jokių simptomų“, – sakė jis, pridurdamas, kad abu su žmona kaip įmanoma greičiau pasidarys koronaviruso testus.

Premjeras taip pat sakė, kad incidentas priminė poreikį būti atsargiems ir paisyti sveikatos institucijų rekomendacijų.

Anksčiau šią savaitę 63-ejų S. Lofvenas buvo perspėjęs, kad „padėtis eina bloga linkme – ji labai rimta.“

Jis pažymėjo, kad 7 iš 10 Švedijos gyventojų gyvena regionuose, kuriuose fiksuojami padidėję infekcijų skaičiai. Jiems rekomenduota vengti apsilankymų parduotuvėse, muziejuose, bibliotekose, baseinuose ir sporto centruose, vengti viešojo transporto, dirbti iš namų ir vengti susitikimų su žmonėmis iš kitų namų ūkių.

Trečiadienio duomenimis, 10,3 mln. gyventojų turinčioje šalyje užfiksuota maždaug 130 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir beveik 6 tūkst. su infekcija susijusių mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Palaukit

Kam tam premjerui izoliuotis???, juos jis turi stebukladarį - mirtininką virusologą, kuris savo vištos smegenimis stebuklingai nuvarė į kapus beveik 6000 žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS