Tailande per vaikų aviacijos šventę sudužo naikintuvas, pilotas žuvo | KaunoDiena.lt

TAILANDE PER VAIKŲ AVIACIJOS ŠVENTĘ SUDUŽO NAIKINTUVAS, PILOTAS ŽUVO

  • 0

Tailando kariškių vaikams šeštadienį surengtą aviacijos šventę aptemdė tragedija: nukritus ir užsiliepsnoju naikintuvui žuvo pilotas.

Nelaimė įvyko pietinio Hat Jajaus miesto oro uoste, į kurį pažiūrėti kasmet švenčiamos Vaikų dienos proga surengto lėktuvų pasirodymo buvo susirinkusios šeimos.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip klykiant išsigandusiai miniai naikintuvas staiga krito žemyn ir sudužo netoli oro uosto orlaivių kilimo ir tūpimo tako. Tai sukelė didžiulį dūmų debesį.

„Šįryt avarijos metu žuvo vienas pilotas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas.

Jis pridūrė, kad avarijos priežastys tiriamos.

Pasak oro uosto atstovo, daugiau niekas nelaimės metu nenukentėjo, nes žiūrovai stovėjo atokiau nuo avarijos vietos.

Šalį valdančios karinės chuntos atstovas spaudai pranešė, kad žuvęs lakūnas, kuriam buvo 35-eri, pilotavo Švedijos gamybos naikintuvą „JAS 39 Gripen“.

„Ministras primininkas pareiškė užuojautą lakūno šeimai ir Tailando karališkosioms oro pajėgoms,“ – sakė generolas majoras Werachonas Sukondhapatipakas (Veračonas Sukondhapatipakas).

Nacionalinė Vaikų diena Tailande švenčiama kasmet antrąjį sausio šeštadienį. Tą dieną karinės bazės visoje šalyje atveria vartus, jauniesiems lankytojams leidžiama paimti į rankas ginklus ir pasikarstyti po tankus, laivus.

Šią dieną vaikai taip pat nemokamai įleidžiami į daugelį zoologijos sodų ir muziejų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS