TATENA: Černobylio atominėje elektrinėje iš dalies atkurtas elektros tiekimas | KaunoDiena.lt

TATENA: ČERNOBYLIO ATOMINĖJE ELEKTRINĖJE IŠ DALIES ATKURTAS ELEKTROS TIEKIMAS

Iš dalies atkurtos Černobylio atominės elektrinės elektros linijos, pranešė Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA), remdamasi Ukrainos energetikos operatore „Ukrenergo“.

Elektros linijos buvo apgadintos per apšaudymą ir dėl to teko laikinai išjungti elektrą, kuri buvo naudojama reaktorių strypams aušinti. Tačiau, pasak TATENA, tai grėsmės nesukėlė, kadangi čia esama avarinių generatorių.

TATENA teigimu, šiuo metu veikia 8 iš 15 Ukrainoje esančių reaktorių ir visur stebimas nepadidėjęs radiacijos lygis.

Agentūra pridūrė, kad po pertrūkio atkurtas automatiškas duomenų perdavimas iš Zaporižios atominės elektrinės, tačiau atitinkamo ryšio su Černobyliu nėra.

Rusija teigia bendradarbiaujanti su TATENA

Rusijos valstybinė atominės energijos korporacija „Rosatom“ teigia bendradarbiaujanti su Tarptautine atominės energijos agentūra (TATENA), kad galėtų užtikrinti saugią Černobylio atominės elektrinės eksploataciją, praneša BBC.

Pasak „Rosatom“, elektrinėje šiuo metu dirba Rusijos specialistų komanda, mėginanti atkurti elektros tiekimą. „Rosatom“ pareigūnai pridūrė, kad tiek Černobylio, tiek Zaporižios atomines elektrines valdo čia prieš tai dirbę Ukrainos darbuotojai.

Gairės: Černobylio atominės elektrinė, TATENA, elektros tiekimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS