Teisme mirė buvęs Egipto prezidentas M. Morsi | KaunoDiena.lt

TEISME MIRĖ BUVĘS EGIPTO PREZIDENTAS M. MORSI

  • 2

Po masinių protestų nuverstas islamiškų pažiūrų Egipto prezidentas Mohamedas Morsi (Mohamedas Mursis) mirė teisme, pirmadienį pranešė valstybinė Egipto televizija.

Pasak televizijos, 67-erių eksprezidentas pirmadienį dalyvavo teismo posėdyje dėl jam iškeltų kaltinimų šnipinėjimu. Vyras susmuko ir mirė. Jo palaikai išvežti į ligoninę.

M. Morsi, pirmasis demokratiškai išrinktas Egipto prezidentas, buvo nuverstas kariuomenės 2013 metais po masinių protestų. Prezidentu jis išbuvo metus. Kitą dieną po to, kai buvo nuverstas, M. Morsi buvo suimtas.

2015 metais Egipto teismas skyrė jam laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už šnipinėjimą Katarui, o vėliau – mirties bausmę už pabėgimo iš kalėjimo planavimą. 2016-aisiais mirties bausmė eksprezidentui buvo atšaukta.

Vis dėlto M. Mursi teismai tebesitęsė iki šių dienų.

Turkijos, Kataro lyderiai reiškia užuojautą

Kataro emyras šeichas Tamimas bin Hamadas al Thani (Tamimas bin Hamadas Tanis) ir Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) pirmadienį išreiškė užuojautą dėl nuverstojo Egipto prezidento Mohamedo Morsi (Mohamedo Mursio) mirties.

„Su giliu liūdesiu sutikome naujienas apie buvusio prezidento dr. Mohamedo Morsi staigią mirtį. Reiškiu jo šeimai ir Egipto tautai brolišką užuojautą“, – parašė Kataro lyderis socialiniame tinkle „Twitter“.

Kataras buvo vienas pagrindinių islamiškų pažiūrų lyderio M. Morsi, vadovavusio Egiptui vienus metus, rėmėjų.

Tuo metu R. T. Erdoganas pavadino teisme mirusį Egipto eksprezidentą „broliu“ ir „kankiniu“ ir išreiškė užuojautą dėl jo netekties.

„Tegu Alachas pasigaili mūsų brolio, mūsų kankinio Morsi“, – sakė Turkijos prezidentas, su M. Morsi palaikęs artimus santykius.

Dvišaliai Turkijos ir Egipto santykiai praktiškai neegzistuoja nuo 2013 metų, kai egiptiečių kariuomenė, kuriai tada vadovavo dabartinis prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis), nuvertė M. Morsi.

Pasak valstybinės Egipto televizijos, 67-erių eksprezidentas pirmadienį dalyvavo teismo posėdyje dėl jam iškeltų kaltinimų šnipinėjimu. Vyras teisme susmuko ir mirė. Jo palaikai buvo išvežti į ligoninę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne kitaip

dorojasi su priešininkais ir Vova.

taip

karine chunta susidoroja su kiekvienu kitaip mananciu....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS