Tenerifėje 1000 žmonių įkalinti viešbutyje: italui nustatytas koronavirusas | KaunoDiena.lt

TENERIFĖJE 1000 ŽMONIŲ ĮKALINTI VIEŠBUTYJE: ITALUI NUSTATYTAS KORONAVIRUSAS

Kanarų salose Tenerifėje buvo karantinuotas vienas viešbutis, vienam ten apsistojusiam italų gydytojui diagnozavus naująjį koronavirusą COVID-19, antradienį paskelbė ispanų pareigūnai.

Adechės miesto atstovai nurodė, kad karantinas paskelbtas viešbutyje „H10 Costa Adeje Palace“.

Ispanų žiniasklaida praneša, kad viešbučio teritorijos neleidžiama palikti maždaug 1 000 ten esančių turistų.

Kanarų salos, esančios maždaug už 100 km į vakarus nuo Afrikos pakrantės, visais metų laikais pritraukia daug poilsiautojų iš Europos.

Italijos gydytojas, kuriam buvo diagnozuotas COVID-19, buvo izoliuotas vietos klinikoje, o jo mėginiai analizuojami netoli Madrido esančioje medicinos įstaigoje, siekiant patvirtinti pirminę diagnozę, vėlai pirmadienį tviteryje paskelbė salyno prezidentas Angelis Victoras Torresas (Anchelis Viktoras Toresas).

Ispanijos privati naujienų agentūra „Europa Press“, remdamasi regiono vyriausybės sveikatos departamentu, pranešė, kad minėtas turistas atvyko iš vienos iš šiaurės Italijos vietovių, kur koronavirusu užsikrėtė šimtai žmonių. Pirmadienį pacientas dėl pablogėjusios savijautos savanoriškai nuvyko į kliniką Tenerifėje, informavo „Europa Press“.

Tai jau trečiasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Ispanijoje ir antrasis Kanarų salose. Anksčiau šį mėnesį vienam turistui vokiečiui buvo paskirtas karantinas La Gomeros saloje, o Balearų salose – vienam Jungtinės Karalystės piliečiui. Abu buvo paleisti, kai pasveiko ir nebeturėjo jokių kitų ligos simptomų.

Ispanijos vyriausybė antradienį sušaukė įvairių ministerijų specialiosios komisijos posėdį, taip pat surengė atskirą visų Ispanijos regionų sveikatos apsaugos institucijų vadovų susitikimą, siekdama įvertinti pasirengimą galimam infekcijos plitimui šalyje.

GALERIJA

  • Tenerifėje 1000 žmonių įkalinti viešbutyje: italui nustatytas koronavirusas
  • Tenerifėje 1000 žmonių įkalinti viešbutyje: italui nustatytas koronavirusas
  • „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutis
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

Tenerifėje žmones viešbuty įkaltino, mes - VISUS į Žalgirio areną atvykusius!

Anonimas

Cha cha cha, kokia tryda prasidėjo. Nei rusai nebepuola. Patriotai peršikę iš baimės išsislapstė....Jūs ką, norite gyventi amžinai ?

Nuomone.

Skryskit ,ilesekites,bet i Lietuva negryzkit pakol virusas nenuslugs.O isileisti i Lietuva turistus ir kitus negalima.Jei proto nesiima valdzia tai reikia kaip ukrainieciam stoti ginti savo salies ,vaiku ,artimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS