Tragiška istorija sukrėtė visą miestelį: mirė iš darželio pabėgęs penkiametis | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKA ISTORIJA SUKRĖTĖ VISĄ MIESTELĮ: MIRĖ IŠ DARŽELIO PABĖGĘS PENKIAMETIS

  • 18

Baisiausias tėvų košmaras Austrijoje. Penkiametis pabėgo iš vaikų darželio ir rastas leisgyvis. Psichologų pagalbos prireikė ir tėvams, ir vaiko nesužiūrėjusioms auklėtojoms, pasakojama LNK reportaže. 

Viename Rytų Austrijos vaikų darželių – spengianti tyla. Jokio vaikų krykštavimo žaidimų aikštelėje. Būtent lauke ir įvyko tragedija. Vaikų darželio grupė išėjo į lauką žaisti ir penkiametis prapuolė. Berniukas nepastebėtas nuklydo į pievą. Dvi auklėtojos iš akių jį pametė, kai šis, nubėgęs už kalvelės, nuklydo dar pusė kilometro ir įbėgo pro vartus į svetimą valdą.

Buvo svarbu kuo greičiau suorganizuoti bent psichologinę pagalbą. Mes visi – šiame košmare.

„Vakar vidurdienį gavome skubų skambutį, kad dingo penkiametis. Iš karto buvo pradėta paieškos operacija. Dirbo pareigūnai, tarnybinis šuo ir dronai, kad kuo greičiau rastų vaiką“, – komentavo situaciją policijos atstovas Helmutas Marbanas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tik po pusantros valandos pradingėlį aptiko šeimininkai tvenkinyje be sąmonės. Pradėjo gaivinti, išgelbėti nepavyko. Nuskraidintas sraigtasparniu ligoninėje berniukas mirė. Sukrėstas visas Matersburgo miestelis, turintis pusaštunto tūkstančio gyventojų. Pagal dydį – kaip lietuviškoji Kelmė. Kaip viduryje dienos praganytas vaikas? Ir dar turintis autizmo spektro sutrikimą.

„Nėra gerai. Buvo svarbu kuo greičiau suorganizuoti bent psichologinę pagalbą. Mes visi – šiame košmare“, – sunkiai rinko žodžius Matersburgo merė Claudia Schlager.

Policija pradėjo tyrimą. Tyrimą atlieka ir Austrijos vaikų darželių inspektorius, ar būta nepriežiūros.

GALERIJA

  • Tragiška istorija sukrėtė visą miestelį: mirė iš darželio pabėgęs penkiametis
  • Tragiška istorija sukrėtė visą miestelį: mirė iš darželio pabėgęs penkiametis
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

to Nepi

Tai tau, kaimieti, Austrija yra pasaulio pakraštys? Tu esi kvailas, neraštingas kaimo jurgis ir tokį gyvenimą kaip Austrijoje tu negali net susapnuoti, nes jo net neįsivaizduoji.

romas

Vot prie ko veda eksperimentas autistus ir normalius vaikus laikyti vienoje grupėje ar klasėje. Autistai turi būti su autistais ir su jais dirbti turi specialiai tam paruošti auklėtojai/mokytojai ir jų turi būti grupėje daugiau, nei su normaliais vakais, kurie supranta pasakytą žodį. Kas iš to, kad autistai kankinami kartu su normaliais vaikystėje? O toliau kas? Jie visvien negali studijuoti, o jei studijuoja jie vis vien negaus darbo, nedarys karjeros, nesituoks su ne autistais ir draugų tarp ne autistų neturės. Nes autistas yra kitoks ir su juo yra kitoks bendravimas, daugeliui sveikų vaikų ir jaunuolių nesuprantamas. Kiekviena žmonių grupė draugauja su tais, kurie jam tinka pagal charakterį. Ar autistas ligonis ar ne ligonis visiškai ne esmė. Jis yra kitoks ir turi mokytis ir bendrauti su tokiais pat kaip jis, tada jis bus laimingesnis.

Lina

Va,mielos darželių mokytojos kaip atrodys įtraukusis ugdymas.Pilna teoretikų- mesijų,o ugdyti paliekamas 1 žmogus,kuris dažnai tik moteris,o ne Dievas. Lietuvoje akmenimis užmėto, o Austrijoje psichologinę pagalbą teikia ir mokytojui.Tokie ir skirtumai. Dar yra besipiktinančių ko uždaromi įstaigos vartai? Ko neleista įvažiuoti į teritoriją?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS