Turkija sulaikė 56 Interpolo ieškomus įtariamuosius | KaunoDiena.lt

TURKIJA SULAIKĖ 56 INTERPOLO IEŠKOMUS ĮTARIAMUOSIUS

Trečiadienį Turkija pranešė sulaikiusi 56 svarbius įtariamuosius, ieškomus 18-os šalių už įvairius nusikaltimus: prekybą narkotikais, pinigų plovimą, žmogžudystes, padirbinėjimus ir užpuolimus.

Vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya sakė, kad įtariamieji buvo įtraukti į Interpolo sistemas, žyminčias įtariamuosius, kurių suėmimo ir išdavimo siekia šalys. Sulaikytieji buvo ieškomi Jungtinėse Valstijose, Vokietijoje, Indijoje ir keliose buvusiose sovietinėse respublikose, taip pat Azijoje ir Artimuosiuose Rytuose. Ministerija neatskleidė pavardžių, tik pranešė, kad įtariamieji buvo sulaikyti per koordinuotus saugumo patikrinimus 11-oje provincijų, įskaitant Stambulą.

Pastarosiomis savaitėmis Turkijos vidaus reikalų ministerija ir žvalgybos tarnyba MIT paskelbė apie vieną po kito surengtus reidus. Paskelbta, kad per dvi atskiras reidų serijas prieš Naujųjų metų šventes sulaikyta daugiau nei 200 žmonių, tariamai susijusių su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“. Antradienį pranešta, kad sulaikyti 34 asmenys, kaltinami šnipinėję Izraelio naudai.

A. Yerlikaya laikomas artimu ir ambicingu prezidento Recepo Tayyipo Erdogano politiniu sąjungininku, nuo paskyrimo praėjusiais metais jis ne kartą pranešė apie areštus. A. Yerlikaya atsisakė kandidatuoti į Stambulo merus per kovo 31 d. vyksiančius itin svarbius rinkimus, kad neprarastų vidaus reikalų ministro posto. Per rinkimus kovą R. T. Erdogano islamiška konservatyvi partija tikisi susigrąžinti iš pasaulietiškos opozicijos trijų pagrindinių Turkijos miestų – Stambulo, Ankaros ir Izmiro – kontrolę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS