Ukraina ir Rusija evakavo dešimtis savo piliečių iš konflikto nuniokoto Gazos Ruožo | KaunoDiena.lt

UKRAINA IR RUSIJA EVAKAVO DEŠIMTIS SAVO PILIEČIŲ IŠ KONFLIKTO NUNIOKOTO GAZOS RUOŽO

Ukraina ir Rusija ketvirtadienį pranešė evakavusios dešimtis savo piliečių iš Gazos Ruožo po karo veiksmų tarp vietos ginkluotų grupuočių ir Izraelio pajėgų.

Smarkiausias apsikeitimas ugnimi per pastaruosius kelerius metus palestiniečių anklave prasidėjo gegužės 10 dieną po susirėmimų Jeruzalės Al Aksos mečetės teritorijoje.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, prieš įsigaliojant paliauboms praėjusį penktadienį Izraelio 11 dienų rengti antskrydžiai ir artilerijos apšaudymai pareikalavo 253 palestiniečių, įskaitant 66 vaikus, gyvybių, taip pat buvo sužeisti daugiau nei 1,9 tūkst. žmonių.

Tuo metu iš pajūrio anklavo paleistos raketos ir kiti sviediniai žydų valstybėje pražudė 12 žmonių, įskaitant vieną vaiką bei Izraelio arabų kilmės paauglį, nurodo medikai. Per konfliktą Izraelyje buvo sužeisti dar apie 357 asmenys.

Anksti ketvirtadienį Kijevo oro uoste nutūpė lėktuvas, kuriame buvo 109 Ukrainos pasų turėtojai, paprašę leisti jiems palikti anklavą, nurodoma prezidento Volodymyro Zelenskio biuro pranešime.

V. Zelenskis pasveikino jų „sėkmingą grįžimą namo“ ir pridūrė, kad tuo pačiu lėktuvu į Kijevą buvo nugabenti 13 Moldovos ir keturi Bulgarijos piliečiai.

Ukrainiečių diplomatai surengė „virtinę sudėtingų derybų“, siekdami saugiai sugrąžinti visus šiuos asmenis į Ukrainą, pažymėjo prezidento kanceliarija.

Tuo metu Maskva ketvirtadienį paskelbė pargabenusi į Rusiją dešimtis savo piliečių, o Nepaprastųjų situacijų ministerija patikslino, kad lėktuvu iš Gazos Ruožo buvo parskraidinti 64 asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS