Ukraina neigia nukovusi vaiką per ataką prieš separatistus | KaunoDiena.lt

UKRAINA NEIGIA NUKOVUSI VAIKĄ PER ATAKĄ PRIEŠ SEPARATISTUS

Ukraina pirmadienį paneigė pranešimus, kad jos pajėgos nukovė penkerių metų vaiką per ataką prieš prorusiškus separatistus šalies rytuose, Rusijai paskelbus, kad pradėjo šio įvykio tyrimą.

„Tai aiški, ciniška, bjauri ir bedieviška manipuliacija“, – nurodė Ukrainos gynybos ministerija naujienų agentūrai AFP atsiųstame komentare ir pavadino šiuos pranešimus „melagiena“. 

Separatistų valdžios atstovai praėjusį savaitgalį apkaltino Ukrainos pajėgas per bepilotės skraidyklės ataką nukovus vaiką ir sužeidus moterį.  

Pirmadienį sunkius nusikaltimus tiriantis Rusijos tyrimų komitetas pareiškė, kad praeitą penktadienį Ukrainos kariuomenė vėl pažeidė paliaubas ir atakavo civilinę infrastruktūrą Oleksandrivskės gyvenvietėje separatistų kontroliuojamoje Donecko srities dalyje, naudodama sunkiąją ginkluotę ir dronus.

Per vieną sprogimą žuvo penkerių berniukas, o jo 66 metų senelė buvo sužeista, nurodė Tyrimų komitetas išplatintame pranešime.

Anot jo, per atskirą incidentą driokstelėjus sprogimui separatistų kontroliuojamoje Luhansko srities dalyje esančiame Mykolajivkos kaime buvo sužeistas 46 metų gyventojas.

Tyrėjai nurodė pradėję ikiteisminius tyrimus ir kaltino Ukrainą pažeidus paliaubų susitarimą bei įstatymus, turinčius per karą apsaugoti civilius.

Separatistų pareiškimų nepriklausomi šaltiniai negalėjo patvirtinti, o tarptautiniai stebėtojai iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti padėtį kol kas neatsakė.

Tuo metu Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį pareiškė neįžvelgiantis jokių priežasčių abejoti pranešimu apie penkiamečio žūtį, nors Kremlius neturi „patvirtintos informacijos“ šiuo klausimu.

„Aišku, būtų sunku įsivaizduoti, kad jie naudotųsi vaiko žūtimi melagienoms platinti“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Jis dar kartą apkaltino Kijevą pažeidus padėtį turinčius padėti sureguliuoti Minsko susitarimus ir pareiškė, kad civilių žūtys ir sužalojimai yra iki šiol neišspręsto konflikto „karti pasekmė“.

Praėjusią savaitę sustiprėjo nuogąstavimai, kad nuo 2014-ųjų Rytų Ukrainoje rusenantis konfliktas vėl gali įsiplieksti.

Ukraina praeitą savaitę pranešė, kad Rusija stiprina savo karines pajėgas prie abiejų šalių sienos. JAV pajėgų Europoje parengties lygis buvo padidintas reaguojant į „pastarojo meto Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje eskalavimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Išvada

Vaikas specialiai pats nusišovė, kad rusai galėtų apkaltinti Ukrainą.

to to realybe

vaikais niekas neprisidengia jie tiesiog ten gyvena. O štai kas šaudo i civiliokus reikia paklausti ukr. 59 brigados vado Šapovalovo.

To realybe

O kam vaikais prisidengi ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS