Ukraina: „Patriot“ sistemomis numušta 10 rusų raketų „Kinžal“ | KaunoDiena.lt

UKRAINA: „PATRIOT“ SISTEMOMIS NUMUŠTA 10 RUSŲ RAKETŲ „KINŽAL“

  • 0

Ukraina pareiškė, kad JAV tiekiamomis žemė–oras tipo raketų sistemomis „Patriot“ kariai numušė visas 10 balistinių raketų „Kinžal“, kurias Rusija antradienį paleido į šalį per plataus masto ataką.

Kyjivas anksčiau teigė, kad Rusija į sostinę ir šiaurės rytinį Charkivo miestą nukreipė 99 įvairių tipų raketas ir pridūrė, kad ukrainiečių oro pajėgos 72 iš jų numušė.

„Kinžal“ tipo raketos sudaro dalį rusų ginklų arsenalo. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra sakęs, kad šio tipo raketos neva yra nesunaikinamos dėl jų judėjimo greičio.

Naujausia ataka paskatino Ukrainą dar sykį paraginti Vakarų sąjungininkus paspartinti ginklų tiekimą.

„Šiandien Ukrainos oro pajėgos numušė 10 iš 10 rusų oro balistinių raketų „Kinžal“(...), pasinaudojusios „Patriot“ sistemomis“, – socialiniuose tinkluose pranešė Ukrainos kariuomenės vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas.

„Tai yra rekordas. Jei raketos būtų pataikiusios į taikinius, pasekmės būtų buvusios katastrofiškos“, – pridūrė jis.

Jis padėkojo Ukrainos Vakarų sąjungininkams už ginklų tiekimą ir pridūrė: „Nėra pagrindo manyti, kad priešas čia sustos. Todėl mums reikia daugiau sistemų ir amunicijos.“

Ukraina ne kartą yra sakiusi, kad oro gynybos raketų sistema „Patriot“ yra gyvybiškai svarbi ginant šalį nuo Rusijos.

Karui tęsiantis jau beveik dvejus metus Kyjivas ragina padidinti karinę paramą Ukrainai, nepaisant kai kuriose šalyse jaučiamo nuovargio nuo karo.

Antradienį per Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą Kyjive ir Charkive žuvo mažiausiai penki žmonės ir dar dešimtys buvo sužeisti.

Ataka surengta kitą dieną po to, kai Rusijos prezidentas V. Putinas pažadėjo suintensyvinti smūgius Ukrainai ir kai pastarosiomis dienomis abiejų šalių veiksmai smarkiai paaštrėjo.

Gairės: karas Ukrainoje, Patriot sistemos, raketos Kinžal, Valerijus Zalužnas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS