Ukraina sako per praėjusią savaitę atkovojusi 7 kv. km teritorijos netoli Bachmuto | KaunoDiena.lt

UKRAINA SAKO PER PRAĖJUSIĄ SAVAITĘ ATKOVOJUSI 7 KV. KM TERITORIJOS NETOLI BACHMUTO

  • 0

Ukraina pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos susigrąžino 7 kv. km teritoriją aplink rytinį Bachmuto miestą, kurį Rusijos pajėgos užėmė gegužę.

Praėjusį mėnesį Kyjivas, sukaupęs vakarietiškos ginkluotės atsargų ir sustiprinęs savo pajėgas, pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą prieš įsitvirtinusias Rusijos pajėgas.

„Per pastarąją savaitę pagerėjus operatyvinei (taktinei) padėčiai ir išsilyginus fronto linijai Bachmuto kryptimi, buvo išlaisvinta septynių kvadratinių kilometrų teritorija“, – socialiniame tinkle „Telegram“ pranešė gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar.

Neseniai Ukraina pripažino, kad mūšiai yra sudėtingi, ir paragino Jungtines Valstijas bei kitus sąjungininkus suteikti tolimojo nuotolio ginklų ir artilerijos.

Bachmutas, kuriame kadaise gyveno 70 000 žmonių ir kuris garsėjo putojančiu vynu bei druskos kasykla, buvo faktiškai sunaikintas per ilgiausią ir kruviniausią karo mūšį.

Charkivo srities Kupjansko rajone Rusijos pajėgos „aktyviai žengia į priekį nuo praėjusios savaitės pabaigos“, pridūrė H. Maliar.

Gairės: karas Ukrainoje, Bachmutas, atkovota teritorija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS