Ukraina sulaikė pareigūną, padėdavusį vyrams bėgti nuo šaukimo į kariuomenę | KaunoDiena.lt

UKRAINA SULAIKĖ PAREIGŪNĄ, PADĖDAVUSĮ VYRAMS BĖGTI NUO ŠAUKIMO Į KARIUOMENĘ

  • 0

Ukrainos kovos su korupcija priežiūros tarnyba ketvirtadienį pranešė sulaikiusi ginkluotųjų pajėgų pareigūną, kuris kaltinamas už piniginį atlygį padėdavęs šaukiamojo amžiaus vyrams bėgti iš šalies.

Nuo tada, kai Kyjivas po Rusijos invazijos praėjusiais metais įvedė karo padėtį, 18–60 metų vyrams, fiziškai galintiems kariauti, draudžiama išvykti iš šalies, jie bet kada gali būti pašaukti į karinę tarnybą.

Ukrainos valstybinis tyrimų biuras pareiškime nurodė, kad pareigūnas, dirbęs Kyjivo miesto administracijoje ir vadovavęs vienam kariuomenės departamentui, išdavė suklastotų dokumentų, kuriais vyrai buvo pripažinti netinkamais karinei tarnybai.

Vyrams, galintiems pateikti šiuos dokumentus, leidžiama kirsti sieną.

„Paslaugos kaina vienam asmeniui buvo 10 000 dolerių (9,1 tūkst. eurų)“, – teigiama pranešime. Jame priduriama, kad įtariamasis buvo sučiuptas perduodantis dokumentus trims asmenims.

Rusijos invazijai tęsiantis jau antrus metus, Ukraina, norėdama kompensuoti netektis ir tęsti kontrpuolimą, kliaujasi šaukimais į kariuomenę.

Bandymai išvengti šaukimo į kariuomenę Ukrainoje ir Rusijoje buvo dažni dar prieš karą.

Sausį valdžia, siekdama sustabdyti šaukiamojo amžiaus vyrų nutekėjimą, nustatė priemones, leidžiančias atleisti valstybės tarnautojus ir itin svarbiuose sektoriuose dirbančius darbuotojus nuo tarnybos kariuomenėje.

Gairės: karas Ukrainoje, pabėgti nuo kariuomenės, šaukimas į kariuomenę, sulaikytas pareigūnas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS