Ukraina virš Kyjivo numušė beveik 15 dronų kamikadzių | KaunoDiena.lt

UKRAINA VIRŠ KYJIVO NUMUŠĖ BEVEIK 15 DRONŲ KAMIKADZIŲ

  • 0

Ukrainos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad per naktinę ataką prieš Kyjivą buvo numušta beveik 15 iranietiškų dronų kamikadzių „Shahed“ – tai antrasis per kelias dienas įvykdytas išpuolis prieš šalies sostinę.

Sostinės karinės administracijos viršininkas Serhijus Popko nurodė, kad priešlėktuvinė gynybos sistema aptiko ir sunaikino beveik 15 dronų.

Jis teigė, kad, pirminiais duomenimis, informacijos apie žalą ar nukentėjusiuosius negauta.

S. Popko teigimu, ataka truko apie tris valandas.

Nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Maskva ne kartą naudojo Irane pagamintus sprogstamuosius dronus Ukrainai atakuoti.

Kyjivo karinė administracija anksčiau buvo paskelbusi perspėjimą dėl oro atakų ir įspėjusi gyventojus likti slėptuvėse.

„Tai buvo 820-asis (oro pavojaus signalas) Kyjivui nuo plataus masto invazijos pradžios“, – sakė S. Popko.

Jis pridūrė, kad tai buvo antra naktis iš eilės, kai Rusijos pajėgos atakavo Ukrainos sostinę.

Tai buvo 820-asis (oro pavojaus signalas) Kyjivui nuo plataus masto invazijos pradžios.

 

Trečiadienį virš Kyjivo buvo numušta daugiau kaip 10 dronų „Shahed“, kurių nuolaužos nukrito keliuose rajonuose, įskaitant Solomjanką, kuriame yra tarptautinis oro uostas.

Ukraina trečiadienį pranešė, kad Rusija smogė Ukrainos pietinio Odesos regiono uostų infrastruktūrai, taikydamasi į objektus, naudojamus grūdams eksportuoti po to, kai žlugo svarbus susitarimas, kuriuo buvo leista gabenti grūdus Juodąja jūra.

Praėjusį mėnesį pasitraukusi iš grūdų sandorio, pagal kurį Kyjivas galėjo eksportuoti grūdus Juodąja jūra, Maskva ne kartą atakavo Odesą ir Odesos sritį.

Susitarimas leido iš Ukrainos uostų išvežti apie 33 mln. tonų grūdų ir sumažino nuogąstavimus dėl maisto trūkumo pažeidžiamose šalyse.

Kadangi Juodosios jūros kelias faktiškai užblokuotas, Izmajilo uostas dabar yra pagrindinis Ukrainos žemės ūkio produktų eksporto maršrutas per kaimyninę Rumuniją.

Praėjusią savaitę Rusija taip pat surengė bepiločių orlaivių ataką prieš Kyjivą – visi atskrendantys dronai buvo numušti.

GALERIJA

  • Dronų ataka Kyjive.
  • Ukraina virš Kyjivo numušė beveik 15 dronų kamikadzių
Scanpix nuotr.
Gairės: karas Ukrainoje, dronai kamikadzės, ataka, Kyjivas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS