Ukrainos armija pasiryžusi neprarasti Severodonecko | KaunoDiena.lt

UKRAINOS ARMIJA PASIRYŽUSI NEPRARASTI SEVERODONECKO

Ukrainos kariuomenė pasiryžusi neprarasti Severodonecko administracinio centro, nepaisant to, kad jau kelios dienos ten vyksta įnirtingos kovos su Rusijos kariuomene.

„Padėtis sunki, bet geresnė nei vakar. Ir ji kontroliuojama“, – žurnalistams Kyjive sakė generalinio štabo viršininko pavaduotojas Oleksijus Hromovas.

Jo komentarai pasirodė po to, kai Ukrainos valdžia pareiškė, kad Rusijos kariuomenė perėmė pagrindines apgulto Luhansko miesto dalis. O. Hromovas sakė, kad kruvinos gatvių kautynės vyksta mieste, laikomame paskutine didele Ukrainos tvirtove regione. Maskvai lojalūs Rusijos kariškiai ir separatistų pajėgos teigia jau beveik užėmusios Severodonecką.

„Mūsų pasipriešinimas po visų šių mėnesių nepalaužtas. Priešas nepasiekė užsibrėžtų tikslų“, – sakė gynybos viceministrė Hanna Maljar. „Mes pasirengę ilgam karui. Mes pasiruošėme ilgam karui.“

Ji pasidžiaugė, kad pagaliau spartėja ginklų tiekimo iš Vakarų tempai, tačiau saugumo sumetimais detalesnės informacijos apie laiką ir vietą nepateikė. Paklausta, ar nauji ginklai gali būti panaudoti atakuojant Rusiją, ji atsakė: „Kalba eina apie tai, kad mes ginamės“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Severodoneckas, Ukrainos armija, Oleksijus Hromovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS