Ukrainos prezidentas pažadėjo užbaigti karą su Rusija | KaunoDiena.lt

UKRAINOS PREZIDENTAS PAŽADĖJO UŽBAIGTI KARĄ SU RUSIJA

  • 24

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pažadėjo užbaigti per 14 tūkst. gyvybių nuo 2014 metų jau pareikalavusį karinį konfliktą su Rusijos remiamais separatistais Rytų Ukrainoje.

Miuncheno saugumo konferencijoje Ukrainos vadovas pareiškė, kad tikisi užbaigti karą iki savo kadencijos pabaigos 2024 metais.

„Jei po penkerių metų baigsime karą, susigrąžinsime savo žmones, tuomet prezidentu tapau ne veltui“, –  sakė jis. 

V. Zelenskis padėkojo Jungtinėms Valstijoms už paramą Ukrainai konflikte su Rusija ir išreiškė viltį, kad pasibaigus prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trumpo) apkaltos procesui Kijevo ir Vašingtono santykiai „prasidės iš naujo“.

Apkaltos procesas buvo pradėtas dėl D. Trumpo sprendimo sustabdyti karinę paramą Ukrainai. Atstovų Rūmų demokratai teigė, kad prezidentas piktnaudžiavo savo įgaliojimais, darydamas spaudimą JAV sąjungininkei Ukrainai surengti tyrimą prieš jo potencialų varžovą lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose Joe Bideną (Džo Baideną), mainais už karinę paramą Kijevui.  Praėjusią savaitę D. Trumpas buvo išteisintas.

Miunchene V. Zelenskis sakė, kad norėtų apsilankyti Baltuosiuose rūmuose ir kad pakvietė D. Trumpą į Kijevą.

„Mūsų santykiai su JAV geri, esu dėkingas amerikiečiams už paramą“, – sakė jis.

Ukrainos vadovas taip pat pranešė, kad vyksta pokalbiai su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu dėl kito apsikeitimo kaliniais.  Anot V. Zelenskio, sukilėlių kontroliuojamose teritorijose šiuo metu kalinami 200 ukrainiečių.

GALERIJA

  • Ukrainos prezidentas pažadėjo užbaigti karą su Rusija
  • Ukrainos prezidentas pažadėjo užbaigti karą su Rusija
Scanpix nuotr.
Gairės: Volodymyras Zelenskis, Ukrainos prezidentas, karas Ukrainoje, Miuncheno saugumo konferencija
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

What

Matosi rusijos žvalgyba gerai atlieka juodą savo darbą. Komentarai arba kopijuojami arba išplautom smegenim bukapročiai rašo. Gėda tiek už tuos ir tuos. Laisvė Ukrainai.

Variniui

Taip ,taip :) Nuo tokiu "neatsilikieliu" kaip tu pastoviai girdim ir apie Griuzijos-Rusijos kara ,nors Europos komisija tiesiai šviesiai pasake,kas pradejo kara.

Varinis

Baisu skaityti komentarus nejaugi Lietuvoj liko tik protiniai atsilikeliai karas Ukrainoje prasidėjo 2014 nuo Krymo aneksijos ir perėjo į Donbaso okupaciją Rusijos ginklutu pajėgų.Tai žino visas pasaulis ,ir tai nėra juokinga nes vien tik ukrainiečių jau žuvo 14000 žmonių o ruselių aišku niekas neskaičiuoja .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS